Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ed van den Berg

Heeft na het behalen van SPD I en II, Academische leergang Financial Controller behaald en zit nu in de afstudeerfase van Master Finance & Control.

Ervaringen

Ed is opgegroeid in bakkersgezin en steekt  graag de handen uit de mouwen, een echte hands-on mentaliteit. Hij heeft ervaring als financiële directie en heeft management functies bekleed in de bouwwereld, nationale en internationale productie en groothandel (gewerkt in Kolomna Rusland en Wankendorf Duitsland) Internationale Petfood industrie en Retail. Uitstekend inzetbaar in MKB, zowel familie bedrijven als private equity. In het verleden een tiental starters begeleid en gecoached.

Persoonlijk

Ik ben gehuwd. We hebben samen 3 kinderen en 3 kleinkinderen. Ik coach mijn dochter
en haar partner die een restaurant, bowling en evenementencentrum bezitten. We hebben 2 honden waar ik veel mee wandel, we houden van fietsen door de prachtige
dorpen, buurtgemeenschappen en landerijen van Friesland, Groningen en Drenthe.

Ik heb het beroep van adviseur gekozen omdat het mij een voldoening geeft ondernemers te ondersteunen op financieel strategisch terrein en hen betrouwbare financiële basis te verschaffen. De sparringpartner vertrouwenspersoon voor de DGA op mijn vakgebied.

Ik help u graag verder

  Referenties van klanten

  Ed heeft als manager Finance en lid van het MT gezorgd voor succesvolle fusies.
  In een lastige markt schreven we mooie cijfers.
  Hands-on, betrouwbaar en deskundig. Als CEO een zegen om zo iemand in je team te hebben.

  Jos Boot – Directeur Vereniging van Albert Heijn Franchisenemers

  Ik heb vele jaren met Ed van den Berg mogen samenwerken in mijn bedrijf. Ed was voor mij altijd een betrouwbare collega met een gedreven instelling en goede verantwoordelijkheid. Op financieel gebied altijd goed op de hoogte en waar Ed kon bezig zijn kennis op dit gebied uit te breiden. In die zin kon Ed ook altijd kritisch naar beslissingen kijken en werd daarbij een goede collega om te reflecteren en sparren. Voor het familiebedrijf dus een zeer gewaardeerde kracht die ook een goede relatie met de andere collega’s had opgebouwd en in die zin ook vertrouwen kreeg van hun zijde. Ook buiten het bedrijf heeft Ed onze familie met raad en daad bijgestaan.

  Jos Ooijevaar  – Oud Directeur Groot Aandeelhouder van Aannemingsbedrijf Ooijevaar te Alkmaar

  Ed is een hands-on Finance Manager, maar weet de grote lijnen uitstekend te bewaren. Kan ”puinruimen’, en de administratieve organisatie naar een hoger niveau brengen. Goed gevoel voor de business, en een prima sparring partner voor collega MT-leden en directie. Daarnaast is Ed gewoon een prettige vent, met goede people skills, en brengt rust in een hectische omgeving.

  Ruud Wolf – Consultancy, (personal of team) coaching, bedrijfsbegeleiding, management development.

  Toen Ed van den Berg in 2008 bij de Wilaard groep in dienst kwam als onze Financiele man, realiseerde hij zich snel, dat hij bij een kleine “Multinational” was begonnen. De Wilaard groep, was gespecialiseerd en toonaangevend internationaal in de huisvesting van rundvee. De onderneming kocht in materialen en producten vanuit meer dan 30 landen en verkocht haar systemen in meer dan 60 landen.  Zij produceerde zelf in de fabrieken in Nederland en Rusland. Daarnaast was er een constante aandacht voor efficiency, gezondheid en dier vriendelijkheid. De meeste ontwikkeling werd in eigen beheer gerealiseerd.

  Hij had een top job in een beperkte omgeving van een niche markt.

  Hij wist snel zich in te leven in alle aspecten van onze administratie. De rapportage werd in korte tijd gemoderniseerd. Hij stuurde met gemak een bezetting van 6 personen aan, waarbij een goede sfeer in de afdeling voor hem belangrijk was. Een gewaarde collega.

  Jan S. Zeinstra – DGA