< p>

Vraag hulp bij het opstarten van je eigen zaak - CMENP

Vraag hulp bij het opstarten van je eigen zaak

Deel deze pagina
Geschreven door: Roeland Verbeet
23 september 2019De horeca zat er al vroeg in bij Marieke van Loon. Vroeger zei ze altijd dat ze proefkonijn wilde worden als ze groot was. “Want dan kon ik eten proeven,” vertelt ze. Haar ouders houden van koken en naast haar baan in het bankwezen had ze een bijbaan in de horeca. Marieke speelde al langer met het idee om een eigen horecazaak te beginnen. Omdat ze het best lastig vond als startende ondernemer, nam ze een adviseur in de hand. Roeland Verbeet hielp haar door het hele proces heen. Van een ondernemingsplan tot haar financieringsaanvraag.

Mijn eigen hotspot: een hippe lunchroom

“Ik wilde meer doen dan de hele dag van 9 tot 17 op kantoor werken. Ik houd van mensen om me heen, ik ben een sociaal dier.” Ze besloot haar werk op te zeggen om 6 maanden te gaan reizen.

Op haar succesvolle Instagramaccount XMARIEKIE met ruim 34.000 volgers deelt Marieke veel over eten, lifestyle, fashion en leuke plaatsen. Ook tijdens haar reis hield ze haar volgers op de hoogte. “Tijdens mijn reis ontdekte ik zoveel hotspots over de hele wereld en die wilde ik graag delen. Ik zag leuke horecazaakjes, helemaal van deze tijd.”

Toen ze terugkwam van haar reis, was dat juist wat ze miste in haar woonplaats Reusel: een hippe lunchroom. “Ik ben gek op eten en de combinatie van mijn ervaring, kennis en inspiratie door het zien van zoveel hotspots, hebben mij doen besluiten dat zoiets ook in De Kempen hoort.” En zo werden haar plannen om een eigen zaak te starten steeds concreter.

Een goed ondernemingsplan

Marieke vroeg Roeland Verbeet om haar te begeleiden op financieel gebied. “Roeland is een oud-collega van me en mijn zus wist dat hij inmiddels bij Claassen, Moolenbeek & Partners werkt. Omdat ik zeker wilde weten dat mijn ondernemingsplan goed zou zijn, heb ik een afspraak met hem gemaakt. Ik heb zelf bij een bank gewerkt, maar ik vond het heel lastig om mijn eigen plan op papier te zetten. Ik wilde geen fouten maken.”

Roeland keek tijdens alle stappen van het proces met Marieke mee. “We zijn bij het begin begonnen. Hij vroeg me honderduit over het concept wat ik in gedachten heb, wat ik ga doen en waarom ik het wil doen. Hij stuurde me regelmatig met huiswerk naar huis. Zodoende kreeg mijn ondernemingsplan en de financiële paragraaf steeds beter vorm. Het is heel goed geweest dat ik zo met Roeland kon sparren en dat hij me telkens een spiegel voorhield. Ik heb nu een ondernemingsplan waar ik helemaal achter sta! Het maakt me nog meer zelfverzekerd.”

Het plan is nu definitief en Marieke weet wat haar te wachten staat. Het plan ondernemingsplan ligt bij de bank en ook nu staat Roeland haar bij. “Het is fijn om te weten dat hij meegaat naar de bank. Hij deed dat bijvoorbeeld ook toen ik ging kijken naar het huurpand wat ik op het oog had. Nooit geweten dat er te onderhandelen valt over een zakelijk huurcontract!”

Vraag hulp bij het opstarten van je eigen zaak!

De belangrijkste meerwaarde van de samenwerking met Roeland? “Er kijkt iemand mee die verstand van zaken heeft. Ik heb gemerkt dat je als ondernemer behoorlijk eigenwijs kunt zijn, maar je bent niet overal goed in. Je kunt beter in je netwerk om hulp vragen bij zaken die je minder goed liggen. Het is het beste advies wat ik aan andere ondernemers kan geven die een bedrijf opstarten!”

Roeland Verbeet

Over de auteur

Roeland Verbeet MSc RAB FJ / BV

Roeland Verbeet heeft veel expertise op het gebied van strategie. Daarnaast heeft hij dankzij zijn werkervaring een groot netwerk binnen de bancaire sector. Heb je interesse in wat hij voor jou kan betekenen en wil je een vrijblijvend gesprek? Neem dan telefonisch contact op via 06 – 51 19 32 09 of mail.