< p>

Strategie - Ondernemer? Stel mij je ondernemersvragen!

Ondernemer? Stel mij je ondernemersvragen!

Deel deze pagina
Geschreven door: Roeland Verbeet
22 september 2019Uit onderzoek van de Kamer van Koophandel blijkt dat vier op de tien ondernemers te lang blijven rondlopen met inhoudelijke ondernemersvragen. Zonde! Want, zoals een oud cliché beaamt: tijd is geld. In de tijd die je rondloopt met vragen, stagneert de groei van je bedrijf en laat je kansen liggen. Om nog maar niet te spreken over de stress die het oplevert.

Succesvol bedrijf met lastige vraagstukken?

In mijn rol als bedrijfskundig adviseur kom ik dit dagelijks tegen. Ondernemers met een succesvol bedrijf, die doen waar ze goed in zijn, hun passie volgen, maar vastlopen op ondernemingsvraagstukken waar hun expertise niet ligt. Hoe kan ik mijn verdienmodel optimaliseren? Hoe financier ik de introductie van mijn nieuwe productlijn? Wat is het moment waarop ik uit moet breiden of mijn bedrijf juist te koop moet aanbieden? Ondernemersvragen die gegarandeerd een keer voorbijkomen, maar waar je als ondernemer waarschijnlijk niet altijd zelf een antwoord op hebt. Onbedoeld wordt hiermee de verdere groei van je bedrijf geremd. Dat wil niemand.

Toekomstgericht advies

Nu kun je de vraag stellen aan een bevriende ondernemer. Maar niet één onderneming is exact hetzelfde als die van jou. En de situatie waarover je een vraag hebt is dus ook nooit exact dezelfde. Naar de accountant of boekhouder dan maar? Als het een fiscaal of administratief vraagstuk is, is dat wellicht een goed idee. Maar hij/zij is vaak niet gewend om toekomstgericht te adviseren. Dat is de slager vragen om een goed recept om brood te bakken; reële kans dus dat je geen bevredigend antwoord krijgt. Uit onderzoek van de KVK blijkt dat maar liefst 73% van de ondernemers na het stellen van een zoekvraag, waar ze die ook stellen, niet of niet voldoende geholpen zijn met het antwoord.

Ondernemersvragen? Stel ze aan een bedrijfskundig adviseur.

Absoluut een goed initiatief dus dat de KVK komt met een advieslijn voor ondernemers. Maar wel met de kanttekening dat de persoon die je aan de lijn krijgt je bedrijf niet kent. Niet écht althans. En dat is toch wat je het liefste hebt? Een persoon die je bedrijf kent? Die als geen ander weet wat jouw drijfveren zijn, wat je beweegt als ondernemer en weet wat je doelen zijn? Als bedrijfskundig adviseur kan ik je helpen. Welk vraagstuk je ook hebt. Ik kan je ondersteuning bieden op het vlak van:

Op deze gebieden geef ik je praktisch advies waar je écht wat mee kunt. Advies dat je kan helpen om jouw onderneming nog succesvoller te maken!

Neem contact met mij op met jouw ondernemersvragen

Je bent tot hier gekomen met lezen. Betekent dat wellicht dat je een vraagstuk hebt waar je niet uitkomt? Zo ja, neem dan eens contact met mij op! Dan drinken we een kop koffie en nemen we samen je vraagstuk door. Aan het eind van ons gesprek geef ik aan of en zo ja hoe ik je kan helpen.

Roeland Verbeet

Over de auteur 

Roeland Verbeet heeft veel expertise op het gebied van strategie. Daarnaast heeft hij dankzij zijn werkervaring een groot netwerk binnen de bancaire sector. Heb je interesse in wat hij voor jou kan betekenen en wil je een vrijblijvend gesprek? Neem dan contact met Roeland Verbeet op.