Nieuwe financiering voor internationale groei van Fairtrade Original

Deel deze pagina
Geschreven door: Wim Hulstein
11 oktober 2022Fairtrade Original BV werkt al meer dan 60 jaar nauw samen met boeren en producenten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Dit doet het bedrijf met een missie: boeren in staat stellen om een leefbaar inkomen te bereiken.

De producten in koffie, thee en uit de wereldkeuken (zoals curry kruidenpasta’s en kokosmelk) worden als eigen merk Fairtrade Original ® verkocht aan retailwinkels in Nederland, Duitsland en in steeds meer West-Europese landen

Vanwege de sterke groei en verdere internationalisering van de business is met hulp van Wim Hulstein van Claassen Moolenbeek & Partners een evaluatie gehouden van de financieringsmogelijkheden en zijn aanvragen verzorgd bij financiers.

Dit heeft geleid tot een nieuwe relatie met ING met als resultaat een maatwerkoplossing voor de financiering, waarbij Fairtrade Original haar plannen voor de komende jaren kan realiseren.

Claassen, Moolenbeek & Partners heeft het hele proces begeleid namens Fairtrade Original.

Wim Hulstein, Partner: “Fairtrade Original is een heel belangrijk bedrijf met veel impact: het bedrijf maakt echt hèt verschil in de oorspronglanden. Boeren en coöperaties krijgen deskundig advies èn een eerlijke en betere prijs. Het was heel plezierig samenwerken met Steven van Wijk en Jan van der Heiden van Fairtrade Original”.

Ook veel dank aan Jeroen Tonen en Axel Adelaar van ING. Zij hebben zich zeer ingespannen voor mooie werkafspraken en condities om de fairtrade business verder een stimulans te geven”

Steven van Wijk (CEO Fairtrade Original):”Heel fijn om dit proces samen met een ervaren expert als Wim Hulstein te doorlopen, mede dankzij Wim is dit mooie resultaat er gekomen. “

Advies bij financiering

Ben je als ondernemer van plan om uit te breiden, of wil je investeren maar weet je niet hoe je de financiering voor elkaar krijgt? Onze partners kunnen je helpen met het vinden van de juiste maatwerkoplossing voor een financiering.

Wij beschikken over ervaring en de gevraagde expertise die nodig is voor het in kaart brengen van de financieringsmogelijkheden. Zo kunnen we voor ieder investeringsvraagstuk kijken naar een reële oplossing. Neem snel contact op met een van onze partners bij jou in de buurt!

Wim Hulstein

Over de auteur

Wim Hulstein

Wil je meer weten over exporteren, een keer wenst te sparren of de financiering van je (internationale) werkkapitaal verbeteren neem dan contact op met Wim Hulstein. Hij is landelijk internationaal georiënteerde (familie) bedrijven behulpzaam bij deze vraagstukken.

Mail of bel 06 – 20 30 29 94