< p>

De hitte de baas | Claassen,Moolenbeek & Partners Venray

De hitte de baas

Deel deze pagina
Geschreven door: Bart Lemmen
25 juli 2018

De hitte de baas

De voorspellingen liegen er niet om: de komende weken lijkt de hitte gewoon aan te houden. En het sporadische buitje dat voorspeld wordt zal ook niet veel verkoeling brengen. Maar niet iedereen heeft vakantie. Want sommigen mogen toch gewoon werken en de dagelijkse verantwoordelijkheden gaan ook gewoon door.

Daarom, wat handige tips

  • Hou overdag de gordijnen en/of zonneschermen goed dicht.
  • En als het ’s avonds afkoelt (of in de ochtend nog koel is), gooi dan alles open en laat het lekker doorwaaien.
  • Wat ook helpt is plastic flesjes met water vullen en laten bevriezen. Door ze voor de ventilator te zetten, koelt de lucht net iets meer af.
  • Word je toch even ‘overvallen’ door de hitte? Laat dan een tijdlang koud water over de binnenkant van je polsen stromen, of leg een natte handdoek in je nek.

Eén van de meest gehoorde klachten met dit weer, is dat men slecht slaapt. Heb jij daar ook last van? Deze tips gaan je helpen:

  • Neem voor het slapengaan een (lauw-)warme douche. Daarmee gaan de bloedvaten in je huid openstaan en wordt interne warmte beter afgevoerd.
  • En drink voor het slapengaan een paar glazen koud water. Dit stimuleert de aanmaak van transpiratievocht en dat helpt je lichaam om af te koelen.
  • Ten slotte kun je het beste alcohol, eten en inspannende activiteiten voor het slapengaan vermijden, omdat dit warmte creëert.

Manager en ondernemer: hou letterlijk en figuurlijk je hoofd koel

Letterlijk, omdat dit de productiviteit stimuleert, het concentratievermogen bevordert en jouw energielevel op peil houdt. Maar zorg ook dat je figuurlijk je hoofd koel houdt. Met name managers en ondernemers worden vaak meegesleept door drukte of chaos, waardoor er onvoldoende aandacht wordt besteed aan groei of andere ondernemingsdoelen. Dus, of het nu gaat om deze hoge temperaturen of om een verhitte discussie of uitdagende situatie binnen de onderneming: hou je hoofd letterlijk en figuurlijk koel. Al is dat niet altijd even makkelijk.

Met onze managementondersteuning geven wij samen richting aan jouw onderneming en je (toekomst-)plannen. Dit biedt rust en helpt je jouw hoofd koel te houden. Neem gerust eens contact op voor een vrijblijvende kennismaking. Met onze landelijke dekking is er altijd wel een expert in de buurt. Zoek hier een vestiging bij jou in de buurt. Een fijne zomer(vakantie) gewenst!

Bart Lemmen, CM&P Venray

Over de auteur:

Bart Lemmen is zeer ervaren in het samenbrengen van mensen binnen een onderneming. Heb je interesse in wat hij voor jou kan betekenen en wil je een vrijblijvend gesprek? Neem dan contact met hem op via www.cmenp.nl/partner/Bart-Lemmen.