Zoeken
Close this search box.
Zoeken
Close this search box.

Belisol Den Haag overgenomen door Rick Grimbergen

Deel deze pagina
Geschreven door: Hay Vullinghs
26 oktober 2021Succesvolle bedrijfsovername door middel van een Management Buy Out

Belisol Den Haag overgenomen door Rick Grimbergen.

 

Namens Claassen, Moolenbeek & Partners heeft Hay Vullinghs de Management Buy Out begeleid. Hij kijkt terug op het proces en de begeleiding.

“Belisol Den Haag is een oude bekende van mij. Eind 2014 ben ik door de eigenaar benaderd om hem te begeleiden bij het opstellen van een Ondernemingsplan. In het plan werden de strategische doelstellingen voor de komende jaren vastgelegd en de koers die daarbij gevaren moest worden. Gezien de leeftijd van de ondernemer voorzag het plan ook in een verkoop van de onderneming. Bij het opstellen van het Ondernemingsplan was ook de jonge talentvolle bedrijfsleider, Rick Grimbergen, betrokken. Immers een deel van de uitvoering zou op zijn schouders komen te liggen. De jaren die daarop volgde ontwikkelde het bedrijf zich volgens plan en kon op eigen kracht zich weer verder ontwikkelen.”

Belisol staat bekend om de kozijnen, deuren en schuifpuien. Het is een organisatie met een landelijke dekking. De mooie Belisol-vestiging Den Haag is gesitueerd op het bedrijventerrein Wateringse Veld en beschikt over een prachtige showroom van ruim 400m² met verschillende kozijnen, deuren en schuifpuien in kunststof, aluminimum en hout. Het bedrijf is makkelijk bereikbaar biedt veel parkeermogelijkheden.   `

Na 6 jaar kwam er een telefoontje vanuit Belisol Den Haag. Het was Rick Grimbergen. “Hay, kun je mij helpen”? Ik ga het bedrijf overnemen en ik zou het fijn vinden als jij de bedrijfsovername zou willen begeleiden. Je kent de huidige eigenaar, je kent het bedrijf en je kent mij en wij kennen jou. Dat moet goed komen”.

En het kwam ook goed. De eigenaar had een prijs in zijn hoofd. De waarde die ik op basis van de DCF-methode aan de onderneming toekende kwam in de buurt van die prijs. Rick kende het bedrijf door en door. Hij wist wat hij kocht en wist al ook waar hij verbeteringen wilde aanbrengen waardoor het resultaat verder zouden verbeteren. Dus de prijs was geen obstakel voor hem. De due dilligence leverde geen verrassingen op. Ook de financiering was snel geregeld. De eigenaar was bereid om een stukje van de koopsom in de vorm van een lening in de onderneming te laten en de Rabobank wilde het restant financieren. De bank baseerde zich daarbij op de waarderingsberekening van de onderneming en het financieringsvoorstel dat ik aan de hand daarvan had opgesteld. Zij had vertrouwen in “de vent en de tent”.

Inmiddels zijn we zo’n half jaar verder. Belisol Den Haag draait als een tierelier. De tussentijdse cijfers overtreffen alle prognoses, de orderportefeuille is zeer ruim gevuld en een deel van de lening is al vervroegd afgelost. Maar zeker zo belangrijk: de klanttevredenheid is verder toegenomen en Rick en zijn mensen gaan iedere dag fluitend naar hun werk.

Over de auteur

mr. Hay Vullinghs MBA RAB

Hay is een zeer ervaren executive consultant voor Mkb’ers. Hij adviseert en begeleidt ondernemers bij het opstellen en uitwerken van de bedrijfsstrategie. Daarnaast heeft hij veel ervaring met bedrijfswaarderingen en aan- of verkoop van ondernemingen. Hay is gespecialiseerd Register Adviseur Bedrijfsopvolging en staat ingeschreven in het RAB register. Wil je weten wat hij voor jou kan betekenen en heb je interesse in een vrijblijvend gesprek? Neem dan contact op met Hay via mail of bel 06–10936840.