Beerens Groep neemt Hamers Totaal Interieurbouw over

Deel deze pagina

26 juli 2022De Beerens Groep is een onderneming met ambitie, het bedrijf wil dé marktleider binnen de winkelinterieur branche zijn. Om deze ambitie te kunnen waarmaken heeft de Beerens Groep de Nederlandse interieurbouwer Hamers Totaal overgenomen.

Frans van Melis, partner van Claassen Moolenbeek en Partners, is de adviseur voor de Beerens Groep tijdens dit bedrijfsovername traject. Na een zoektocht die in mei 2021 is gestart, is het resultaat een aandelentransactie waar zowel koper als verkoper content mee zijn.

De Beerens Groep

De Beerens Groep is opgericht in 1968 en heeft vestigingen in Rijen en Goes. Bij het bedrijf werken momenteel ruim 100 medewerkers. Als hoogwaardig interieurbouwer bedient de Beerens Groep de Nederlandse en Europese markt.

De klanten van de Beerens Groep bevinden zich voornamelijk in de retail en maritieme sector. Uniek is het Beerens Metal Shelving (BMS) systeem specifiek voor de retail. Dit modulaire winkelstelling systeem biedt klanten van de Beerens Groep een hoogwaardig kwaliteitsproduct voor een scherpe prijs.

In de maritieme sector heeft de Beerens Groep een reputatie hoog te houden dankzij de kwaliteit van de door hen geproduceerde crew en utility ruimtes op super yachts. Om haar (inter-) nationale positie te verstevigen staat de Beerens Groep altijd open voor kansen. Een bedrijfsovername past binnen deze strategie. Het proces naar een mogelijke uitbreiding is in het voorjaar van 2021 gestart. Toen besloot de Beerens Groep om Frans van Melis in te schakelen om uit te kijken naar een interessante aanvulling.

Hamers Totaal kwalitatief hoogwaardig vakwerk

Hamers Totaal is een Nederlandse onderneming met een voortvarende groei sinds de oprichting in 2001. De afgelopen 20 jaar heeft Hamers Totaal zichzelf ontwikkeld als een merk dat garant staat voor kwalitatief hoogwaardig vakwerk.

Hamers Totaal bedient zowel de particuliere als zakelijke klant in binnen- en buitenland. Het klantenportfolio van Hamers Totaal bevat aansprekende merken zoals Rituals en 2theloo. Hamers Totaal heeft een kleine 35 medewerkers in dienst en draait een omzet van boven de 10 miljoen euro.

Een mooie match

De twee aandeelhouders van Hamers Totaal achtten de tijd rijp om hun onderneming over te dragen. Ze zochten naar een partij die de groei van het bedrijf kon doorzetten. De Beerens Groep opereert in dezelfde branche en is bekend met de markt. Voor de Beerens Groep is de overname een mooie kans om de productiecapaciteit op te schroeven en om nieuwe hoogwaardige interieur klanten toe te voegen aan haar klantenportfolio.

Strategische stap voor de toekomst

De transactie is juli 2022 notarieel gepasseerd. Met de overname van de aandelen van Hamers Totaal heeft de Beerens Groep een strategische stap in de toekomst gemaakt. Door de handen ineen te slaan met Hamers Totaal versterkt de Beerens Groep haar positie binnen de markt van winkelinterieurs.

Met de bedrijfsovername, van zowel het pand als het personeel, vergroot de Beerens Groep haar productievermogen. Bij de aandelentransactie nam Frans van Melis als overname adviseur voor de Beerens Groep een belangrijke rol in. Hij voerde de gesprekken over de overname met Bart van Miert, adviseur van Van Miert Belastingadviseurs, die opereerde namens Hamers Totaal.

Meer informatie

Wil jij meer weten over begeleiding bij bedrijf verkopen of bedrijf kopen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Met onze landelijke dekking is er altijd wel een expert in de buurt. Vind een vestiging bij jou in de buurt.

ing. Frans van Melis

Over de auteur

ing. Frans van Melis RAB

Frans van Melis heeft zowel ervaring opgedaan in het MKB als in de grote corporate en internationale bedrijven. Hij helpt je om jouw passie en professionalisme te combineren. Heb je interesse in wat hij voor jou kan betekenen en wil je een vrijblijvend adviesgesprek?

Neem dan contact met hem op via 06 – 40 26 95 55 of mail naar frans.vanmelis@cmenp.nl.