Zoeken
Close this search box.
Zoeken
Close this search box.

Bedrijfsadvies

Ontdek het rendement van een ervaren bedrijfsadviseur

Hoe kom ik tot een krachtige bedrijfsstrategie? Is een beoogde bedrijfsovername verstandig? Wat is nodig om de organisatie te herstructureren en daardoor slagvaardiger te maken? Als ondernemer krijg je met allerlei vragen en soms zelfs dilemma’s te maken. Om een goede afweging te kunnen maken is inzicht nodig. Maatwerk in bedrijfsadvies helpt om door de bomen het bos te zien, scenario’s te doorgronden en de juiste prioriteiten te stellen. Maar hoe vind je de juiste specialist voor bedrijfsadvies? Bij CM&P helpen we je graag.

Specialisaties in bedrijfsadvies

De term ‘bedrijfsadvies’ is een brede paraplu waar uiteenlopende vraagstukken onder vallen. Van financiële tot juridische zaken en van ondernemingsplan tot marketingstrategie: bedrijfsadvies kan op al die facetten betrekking hebben. Stel jezelf dus eerst de vraag: waarvoor heb je bedrijfsadvies nodig? Op basis daarvan kunnen wij een bedrijfsadviseur met de juiste expertise selecteren.

Wat maakt bedrijfsadvies waardevol?

Een goede bedrijfsadviseur kent je bedrijf en denkt met je mee, maar heeft ook altijd oog voor het grote geheel. Wat gebeurt er in de markt en wat zijn de verwachtingen voor de toekomst?  De beruchte ‘vraag achter de vraag’ wordt scherp in kaart gebracht, want alleen dan heeft bedrijfsadvies toegevoegde waarde.

Wanneer is bedrijfsadvies nuttig?

Bedrijfsadviseurs worden vaak ingevlogen als er een concreet probleem op tafel ligt. Begrijpelijk en logisch, maar wist je al dat bedrijfsadvies ook kan helpen om problemen te voorkomen? Veel van onze klanten zijn ondernemers die lange tijd samenwerken met een vaste bedrijfsadviseur mkb. Hij of zij staat de ondernemer met raad en daad bij. Uiteenlopende vraagstukken over personeel en bedrijf passeren dan de revue, en steeds weer is bedrijfsadvies verzekerd. Een persoonlijk adviseur heeft de grootste meerwaarde bij een langdurige samenwerking. Ook in een gezond bedrijf valt immers altijd iets te optimaliseren.

Bedrijfsadvies via CM&P

Het bieden van bedrijfskundig en financieel advies behoort tot de kerncompetenties van CM&P. Met ons landelijke netwerk brengen we jou als ondernemer in contact met een ervaren bedrijfsadviseur mkb. Bedrijfsadvies kan op verschillende onderwerpen betrekking hebben. Een greep uit onze specialisaties:

  • Bedrijfsstrategie. Creëer samen met een bedrijfsadviseur een helder ondernemingsplan. Ontwikkel jezelf als ondernemer door middel van management coaching.
  • Interim management. Behoefte aan extra managementcapaciteit? Kies dan voor de ondersteuning van een ervaren project- of interim-manager.
  • Bedrijfsfinanciering. Zonder bedrijfsfinanciering geen zaak. Ga je een bedrijf starten? Of is er sprake van een bedrijfsovername of herstructurering? Laat je goed informeren, want de belangen zijn groot. Bedrijfsadvies helpt om financiële scenario’s overzichtelijk in kaart te brengen.
  • Bedrijfsovername. Ga je een bedrijf kopen? Of juist je bedrijf verkopen? Een bedrijfsovername is als een complexe puzzel waarvan alle stukjes in elkaar moeten passen. Kundig bedrijfsadvies helpt je bij dit uitdagende proces.
  • Reorganisatie. Is het tijd om de bezem door de organisatie te halen? Een zorgvuldig uitgevoerde reorganisatie komt de gehele bedrijfsvoering ten goede. Van de administratieve organisatie tot operationele processen: een goede bedrijfsadviseur kent de weg naar optimalisatie.
  • Bedrijfshuisvesting. De fysieke basis van je bedrijf is de huisvesting. Dat is meer dan alleen een locatie, want bedrijfshuisvesting moet ook voldoen aan de behoeften van de gebruikers. Bedrijfsadvies helpt om daarin een verantwoorde keuze te maken.
  • HR-beleid. Het personeel is de ruggengraat van het bedrijf. Onze bedrijfsadviseurs hebben veel ervaring met alle voorkomende vraagstukken rondom personeel. Bedrijfsadvies is erop gericht het beste uit mensen te halen.
  • Bedrijfsopvolging. Staat de volgende generatie te trappelen om het stokje over te nemen? Een bedrijfsadviseur mkb weet precies wat nodig is om het proces van bedrijfsopvolging in goede banen te leiden.

Voor wie is bedrijfsadvies waardevol?

De bovenstaande opsomming is niet volledig. Bedrijfsadvies kan op talloze manieren van waarde zijn. Een bedrijfsadviseur is dan ook iemand die bij voorkeur zorgdraagt voor begeleiding van een onderneming op lange termijn. Er zijn immers altijd wel vraagstukken te tackelen en dan is het fijn om ruggespraak te kunnen voeren met een persoonlijk adviseur met een bewezen track record in bedrijfsadvies voor mkb. Ondernemen doe je samen. Daarom omringen succesvolle ondernemers zich met professionals die hun vak verstaan, zoals een goede bedrijfsadviseur die met heldere adviezen het verschil maakt.

Bedrijfsadvies nodig?

Wil je meer weten wat je van bedrijfsadvies kunt verwachten? Wil je vrijblijvend kennismaken met een van onze bedrijfsadviseurs? Neem dan contact op met CM&P en ontdek hoe bedrijfsadvies kan helpen om je onderneming effectief en daadkrachtig te leiden.

Wij helpen je verder

Wil je bedrijfsadvies van een betrokken adviseur? Neem gerust de proef op de som. Heb je vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op.

Succesvol ondernemen?

Maak gebruik van een vrijblijvend advies / kennismakingsgesprek. Ontdek hoe je succesvol(ler) kunt ondernemen….