Bedrijf kopen of verkopen; aanbod genoeg.

Deel deze pagina
Geschreven door: Bart van Dijk
19 december 2018

bedrijf kopen of verkopen

Speel je met de gedachte om je onderneming te verkopen? Of heb je interesse om een bestaand bedrijf over te nemen?

Er zijn veel redenen op juist nu in of uit een onderneming te stappen. De markt is gunstig, de rente staat op dit moment laag, banken en alternatieve financiers zijn bereid om (zeker een deel) van de transactiesom te financieren.

Maar hoe pak je zoiets nu aan?

Ik wil mijn bedrijf verkopen

Je bent een gedreven ondernemer, je werkt hard met veel hart voor de zaak, maar er komt een moment waarop je moet gaan denken aan een bedrijfsoverdracht. Wat gebeurd er met je bedrijf als jij stopt? Ga je het extern verkopen of neemt iemand van je familie je bedrijf over? Is mijn bedrijf ‘verkoopklaar’? En hoe pak je dit het beste aan?

Bij een bedrijfsverkoop komt veel kijken. Juridische & bedrijfseconomische aspecten, waardebepaling van je bedrijf, maar ook timing en tactiek. Een bedrijf leiden is al een hele uitdaging, je bedrijf verkopen lijkt voor jou misschien wel een Mission Impossible. We kunnen dit gevoel goed voorstellen.

Ons advies, neem er in ieder geval de tijd voor en laat je goed adviseren. Een bedrijfsadviseur ondersteunt en begeleidt je en zorgt voor helderheid in deze processen.

Hoe koop ik een bedrijf?

Je kan het wellicht vergelijken met de koop van je woning. Er gaat een heel proces aan vooraf voordat je besluit te kopen. Je kijkt rond welke huizen te koop staan, wellicht bezoek je website zoals funda.nl. Als je het juiste huis hebt gevonden, dan breng je een bod uit of je neemt een makelaar in de hand die je adviseert over de juiste koopprijs.

Voor de koop van een bedrijf kan het net zo gaan. Je maakt je beslissing en brengt een bod uit. Toch mag je de koop van een bedrijf maar beperkt vergelijken met de koop van je huis. Wellicht wil de verkopende partij namelijk niet dat iedereen weet dat zijn onderneming te koop staat. Natuurlijk zijn er ook huizen die in de “stille verkoop” staan, maar dat aantal is heel beperkt. Bij bedrijven ligt dat echt anders.

Een goede overname adviseur heeft zijn connecties om ook achter het  “stille verkoop”-aanbod te komen. Ook weet hij bedrijven te benaderen die helemaal niet actief nadenken over een aan- of verkoop. Maar met de juiste benadering toch geïnteresseerd zijn.

Lijst bedrijven aanbod bij CM&P

Voor onze relaties zijn wij altijd op zoek naar bedrijven die te koop staan of bedrijven die verkocht mogen worden. Zo’n lijst vind je op onze site

 

Kortom, wil je een bedrijf kopen of verkopen? Neem dan in ieder geval de tijd. En zorg in beide gevallen dat er een gedegen bedrijfswaardebepaling wordt gedaan. Een bedrijfswaardering is veel meer dan alleen een rekensom. Daar heb je een vakman voor nodig.

Geïnteresseerd in de waarde van je bedrijf? Neem gerust contact met ons op.

Bart van Dijk

Over de auteur

Op 47 jarige leeftijd verkocht Bart van Dijk zijn bedrijf en werd hij in 2004  bedrijfsconsultant bij Claassen,Moolenbeek&Partners. Bart is uitstekend inzetbaar in het MKB vanwege zijn speciale liefde voor bedrijven met 5-150 FTE. Specialismes: financiering, overname / overdracht en ondernemersplanning (start, groei, afbouw, 5 voor 12). Gepassioneerd over ondernemerschap. Als geen ander begrijpt hij de positie van de DGA.