Zwemmen… of verzuipen?

Deel deze pagina
Geschreven door: Bart Lemmen
15 september 2022Het zal niemand ontgaan zijn; de inflatie is enorm! Augustus kende weer een record van wel 13,6% (bron: CBS), het hoogste inflatiepercentage dit jaar tot nu toe. Veel consumenten en ondernemers staat het water aan de lippen. Maar…wordt het zwemmen of verzuipen?

De nood is soms hoog

In juli kopte het AD nog “Negen op de tien werkenden maken zich zorgen over de hoge inflatie, maar slechts een kwart heeft een plan.” En in een artikel van De Limburger uit april staat te lezen “Ondernemers kijken soms de andere kant op.” Dat is misschien nog wel zorgwekkender dan de inflatie zelf. Buiten de inflatie waarmee consumenten, dus ook de ondernemer als consument, geconfronteerd worden, kampen veel ondernemers ook nog met de naweeën van corona. Een lange periode van een verlaagd of zelfs gestaakt inkomen. Gesteund gevoeld door de corona regelingen en nu opgezadeld zitten met een schuld bij belastingdienst of leveranciers.

Dus zwem, voordat je verzuipt!

De andere kant opkijken gaat je niet verder helpen, of het nu om je privé situatie of je bedrijf gaat. Als ondernemer moet je eerst eerlijk naar je situatie kijken: Gaat het lukken om de achterstanden in te halen en tegelijkertijd genoeg te verdienen om ook daadwerkelijk door te gaan? Of is het niet reëel meer om nog verder te gaan en kun je de schade maar beter zoveel mogelijk beperken? Dat laatste is een pijnlijke conclusie, maar soms moet je moeilijke keuzes maken. Hoe dan ook, tijdig ingrijpen is altijd de beste keus. Steek je kop niet in het zand, maar pak je problemen aan!

Heeft jouw bedrijf het zwaar, maar is het naar de (nabije) toekomst toe zeker en aantoonbaar levensvatbaar? Dan kan het een optie zijn om een bedrijfskrediet af te sluiten. Ter opvang van het ‘omhoog krabbelen’. Houd er wel rekening mee dat je de juiste vorm van financiering kiest, zodat je geen onrealistische overeenkomsten aangaat.

Bedrijfsfinanciering is er in allerlei soorten en maten, dus een deskundige begeleiding is met klem aan te raden. Onze kennis en ervaring gaat je zeker verder helpen. Neem gerust eens contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Bart Lemmen, CM&P Venray

Over de auteur
drs. ing. Bart Lemmen RAB

Bart Lemmen is zeer ervaren in het samenbrengen van mensen binnen een onderneming. Heb je interesse in wat hij voor jou kan betekenen en wil je een vrijblijvend gesprek? Neem dan contact met hem op via 06-31045337 of mail.