< p>

VERKOOP VAN UW BEDRIJF - Claassen, Moolenbeek en Partners

VERKOOP VAN UW BEDRIJF

Deel deze pagina

6 juli 2016Veel ondernemers die hun bedrijf willen verkopen ondervinden in de praktijk dat kopers niet altijd in de rij staan. Het is daarom zaak uw bedrijf bij verkoop te zien als een ‘product’. Net zoals bij elk product zult u als verkoper de koper moeten verleiden. U zult zich in zijn of haar positie moeten verplaatsen en uzelf de onderstaande vragen moeten stellen. Als ervaren overnameadviseurs kunnen wij u helpen bij het beantwoorden van die vragen.

Wat verkoop ik?

Is mijn bedrijf voor een koper een goede investering? Is er sprake van financieel stabiele of beter nog, groeiende resultaten? Is de balans in orde of moet ik nog optimaliseren? Hoe is de klantenspreiding?  Hoe groot is de afhankelijkheid van mij als aandeelhouder? De antwoorden op deze vragen bepalen hoe interessant uw bedrijf is voor een koper en of het al wel het juiste moment is voor verkoop.

De prijs?

Voor welk bedrag kan ik verkopen? Een reële prijsverwachting op basis van een goed onderbouwde waardering is essentieel om een verkoop te kunnen laten slagen.

Aan wie?

Aan wie leg ik de verkoop voor en hoe bereik ik die partijen? Aan concurrenten, leveranciers of klanten? Werknemers? Investeringsmaatschappijen? Of andere partijen? Bij iedere potentiële partij past een andere aanpak van het proces.

Hoe?

Hoe bereik ik de koper? Ga ik zelf op zoek of laat ik zoeken? Hoe krijg ik kopers enthousiast? Verstrek ik alleen financiële cijfers of laat ik een gelikt verkoopmemorandum opstellen? Hoe en waar u uw bedrijf presenteert bepaalt voor een groot deel de kans van slagen.

Herkent u het bovenstaande en is uw interesse gewekt, neem dan gerust contact met ons op. Het begeleiden van ondernemers bij verkoop van hun onderneming is een van de kernproducten van Claassen, Moolenbeek & Partners.