Verkoop van B.E.S.D. Benelux BV aan KS-Solutions BV (België)

Deel deze pagina
Geschreven door: Frans van Melis
2 mei 2022Bedrijfsovername B.E.S.D. Benelux BV door KS-Solutions BV

B.E.S.D. Benelux BV is een handelsorganisatie die zich richt op technische componenten in de glasvezel communicatie. Eind 2021 werd Claassen Moolenbeek & Partners door Dhr Wim Berkers (directeur B.E.S.D. Benelux BV) benaderd voor het onderzoeken en begeleiden van een mogelijke verkoop. Dit traject werd begeleid door Michiel Smits en Frans van Melis van CM&P.

Het overname traject

Tijdens het traject zijn alle facetten van een bedrijfsoverdracht aan bod gekomen: van bedrijfswaardering, het vinden en selecteren van potentiële kopers tot feitelijke overdracht bij de notaris. Voor juridische zaken is nauw samengewerkt met Cecile van der Sanden (Berg Jeths advocaten).

Vrij snel zijn we uitgekomen bij KS-Solutions BV, een Belgische onderneming die een duidelijke extensie van diensten en activiteiten zag bij de overname van B.E.S.D. Benelux BV.

Het proces met én tussen de overdragende en overnemende aandeelhouders liep zeer voorspoedig. Deze fijne samenwerking resulteerde op donderdag 14 april jongstleden in de overdracht.

Wij wensen Wim en Kristof veel succes in de samenwerking.

ing. Frans van Melis

Over de auteur

ing. Frans van Melis RAB

Partner bij CM&P sinds 2018 en daarvoor actief geweest in diverse internationale directiefuncties in het bedrijfsleven. Frans heeft zijn specialisme op het gebied van bedrijfsovername, waardering, herstructurering en begeleiding van bedrijven in zwaar weer. Hij is gecertificeerd BOBB-lid (Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht) en lid van de DCFA (Dutch Corporate Finance Association).

Vrijblijvend gesprek

Wilt u begeleiding van een betrokken adviseur? Vul dan dit formulier in. Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op.