< p>

Verandermanager: change manager binnen je organisatie | CM&P

Verandermanager: change manager binnen je organisatie

Effectief verandermanagement draagt bij aan een succesvolle(re) onderneming.

Sta je aan de vooravond van een (grote) organisatieverandering en kun je daar hulp bij gebruiken? Een verandermanager van Claassen, Moolenbeek & Partners biedt uitkomst. Onze ervaren change managers en effectieve methoden, begeleiden jouw organisatie succesvol naar een nieuwe koers.

Wat is een verandermanager?

Verandering wordt door veel organisaties gezien als een containerbegrip. Het begrip wordt vaak gebruikt als aanduiding voor een nieuwe aanpak óf als er sprake is van organisatieontwikkeling, leren of innoveren.

Een verandermanager, ook wel change manager of change agent genoemd, begeleidt ondernemers, bedrijven en organisaties – veelal op interim basis – bij veranderingsprocessen. Hij of zij zorgt ervoor dat het proces in goede banen wordt geleid en dat een verandertraject succesvol verloopt.

Wat doet een verandermanager?

Ondernemers doen steeds vaker een beroep op verandermanagers omdat verandering vaak invloed heeft op de financiële situatie van een bedrijf.

Het is de taak van de verandermanager om te kijken hoe een verandering het beste doorgevoerd kan worden. Hierin heeft hij of zij een onderzoekende en adviserende rol. De change manager analyseert, stelt doelen en probeert problemen te voorkomen of te tackelen. Daarnaast zal door middel van coaching en sturing meer draagvlak gecreëerd worden voor de veranderingen.

Hoe pas je verandermanagement toe?

Wat je ook wilt veranderen in je organisatie, goed verandermanagement is essentieel. Helaas bestaat er geen blauwdruk voor het veranderproces. Geen organisatie is immers hetzelfde. Toch liggen er steeds drie belangrijke onderdelen ten grondslag aan alle succesvolle verandertrajecten. Onderdelen die weergegeven zijn in het PCT-model, het Prosci Change Triangle model.

 1. Projectmanagement: Hoe wordt het projectmanagement vormgegeven en met welke project manager? Deze pijler vertegenwoordigt de technische aspecten van het verandertraject.
 2. Leiderschap: Wie is de leider en daarmee het gezicht van het project?
 3. Change management: Hoe creëer je draagvlak voor verandering? Deze pijler vertegenwoordigt de menselijke kant van het project.

Door gedegen voorbereidingen te treffen, waarbij nagedacht wordt over bovenstaande aspecten van verandermanagement, is de kans van slagen groter. Een verandermanager kan hierbij helpen.

Wat is belangrijk bij verandermanagement

Verandermanagement heeft betrekking op de gehele organisatie en de stakeholders. Het is dan ook belangrijk om alle belanghebbenden in het proces mee te nemen, ook medewerkers. De wijze van leidinggeven en de manier van communiceren zijn cruciaal voor de effectiviteit van het verandertraject. Houd hierbij in gedachten dat verandering een continu proces is. Voor een duurzaam resultaat ga je niet voor een top-down benadering, maar kies je voor een integrale aanpak. Daarnaast is het belangrijk om ambities, structurering en financiering op één lijn te brengen. Om al deze punten te bewaken én om overzicht te houden komt een verandermanager uitermate goed van pas.

Change manager inschakelen? Let hier op.

Het proces van verandering binnen een organisatie is vaak complex. Grote verandertrajecten kunnen daarnaast ingrijpend zijn. Niet iedere manager is daarom geschikt voor het begeleiden en doorvoeren van change management. Een change manager moet kennis hebben van ondernemen, financiën en strategische processen en moet ervaring hebben in het begeleiden van veranderprocessen. Een goede verandermanager is bovendien communicatief sterk, oplossingsgericht en heeft een groot netwerk. Uiteraard is het belangrijk dat de verandermanager past binnen een organisatie.

Wil je meer weten over de functie van verandermanager of ben je benieuwd naar het profiel van een change manager? Claassen, Moolenbeek & Partners heeft momenteel een verandermanager “vacature uitstaan. 

De verandermanagers van Claassen, Moolenbeek & Partners

Claassen, Moolenbeek & Partners helpt ondernemingen met gericht en effectief bedrijfsadvies . Dat doen we met een combinatie van ervaren verandermanagers en bewezen effectieve methodieken. Onze change managers zijn gedreven business consultants die kijken naar de gehele bedrijfsvoering. Van ambitie en structurering, tot financiën en implementatie. Onze methoden zijn eenvoudig en toegankelijk, maar helpen je gegarandeerd bij het uitzetten en updaten van je bedrijfsstrategie. Bijkomend voordeel? Met maar liefst 30 vestigingen, verspreid over heel Nederland, is er altijd een verandermanager in de buurt.

Meer weten over change management?

Ben je ondernemer en wil je (grote) organisatorische veranderingen doorvoeren in jouw bedrijf? Kun je daar de hulp van een ervaren verandermanager bij gebruiken? Of wil je meer weten over change management en de mogelijkheden van Claassen, Moolenbeek & Partners? Neem gerust contact op voor meer informatie. Samen kijken we naar de beste koers voor jouw onderneming.

Doe de CBS nu zelf

Dé CBS, dat staat voor Claasen,moolenbeek Bedrijfs Scan.  Dat is een online scan die je zelf invult en waarmee je snel inzicht krijgt in je sterke punten en zwakke punten van je bedrijf.

Een doe-het-zelf bedrijfsscan

De Claassen, Moolenbeek Bedrijfs Scan

Meer weten? Vul dan dit formulier in.

  Mevr.Dhr.

  Gratis adviesgesprek

  Maak gebruik van een gratis advies / kennismakingsgesprek. Ontdek hoe ook jij succesvol(ler) kunt ondernemen.

  Overname adviseur

  Nieuwsbrief CM&P


   Wij helpen u verder

   Wilt u een kwalitatief hoogwaardig ondernemingsplan laten maken?
   Of heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op.