< p>

Vacature management consultant | Lees over de betekenis, salaris & eisen

Vacature management consultant

Ambieer je een rol als management consultant voor MKB-ondernemers (DGA’s) op het gebied van bedrijfsstrategie?
Vrijwel alle kantoren van Claassen Moolenbeek & Partners in Nederland zijn op zoek naar uitbreiding van het aantal management consultants.

Wat houdt de vacature management consultant in?

Als management consultant bij CM&P begeleid je ondernemers in het verbeteren van hun organisatie op allerlei verschillende vlakken. Zo is het begeleiden bij het opstellen en implementeren van een ondernemingsplan een kerntaak van een consultant bij CM&P. In periodieke sessies neem je bedrijfskundige onderwerpen van diverse ondernemingen door en geef je passend advies.

Dit alles als zelfstandig ondernemer. Al onze partners zijn namelijk zelfstandig ondernemers. Je werkt zelfstandig, maar niet alleen. In een team van professionals bedien je de klant. Je wordt vaak ingehuurd door besluitvormers binnen een organisatie om te adviseren rondom strategie- en organisatievraagstukken. Zo ben je veel bezig met strategische plannen op allerlei gebieden. Van groeiplannen tot innovatieplannen of kostverlaging. Meer lezen over onze diensten? Lees dan de management consultant-pagina.

Het salaris van een management consultant

Omdat je zelfstandig ondernemer bent, hebben de verdiensten een directe relatie tot je  eigen prestaties en inzet. Het heeft enig tijd nodig voordat je een vaste klantenkring hebt opgebouwd. Met de hulp van de CM&P-organisatie versnel je dit proces enorm.

Het inkomen is dus vooral afhankelijke van de eigen inzet. Iedereen begrijpt dat als je part-time werkt er ook een part-time salaris wordt verdiend. Het inkomsten niveau varieert daarom vaak tussen de €50.000 tot €120.000. Bij de meest succesvolle partners nog meer.

De voordelen.

Wanneer je een partner bij CM&P bent profiteer je van de instrumenten die de centrale organisatie biedt:

 • Een gedegen opleiding
 • Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Alle kennis en ervaring van meer dan 30 jaar wordt (schriftelijk) overgedragen;
 • Vrijheid; Jouw ondernemerschap staat voorop.
 • Kennisdeling met de professionals van CM&P; Alle partners hebben hun sporen in het bedrijfsleven verdiend.
 • Sneller succes mede door geoptimaliseerde website, aanwezigheid ‘’corporate Social Media’’, (digitaal) netwerk en leveranciersarrangementen;
 • Intensief begeleidingsprogramma na de opstart van jouw adviespraktijk;
 • Een vertrouwde merknaam die helpt om deuren voor je openen;
 • En ga zo maar door…

De functie-eisen bij de vacature management consultant

Niet iedere succesvolle manager is per definitie een goede management consultant voor het MKB. Onze partners worden zorgvuldig gekozen. Om onze kwaliteit, maar ook om jouw succes, te waarborgen is een extern assessment onderdeel van de procedure. Zo toetsen wij onze potentiële partners onder andere op vakkennis, lef, energie en enthousiasme, analytisch vermogen, doorzettingskracht en gevoel voor commercie én humor.

Hiernaast stelt CM&P de volgende harde functie-eisen voor de vacature management consultant:

 • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding, bijv. in de richting Bedrijfskunde, Economie of Recht;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in het bedrijfsleven;
 • De vaardigheden om ondernemers te adviseren op management niveau
 • De rust, ruimte en financiële *) mogelijkheden om een eigen management-consultant praktijk op te bouwen onder de vlag van CM&P

*) Financiering van je praktijk als management consultant

Jij weet het als geen ander. Natuurlijk hoort bij goed ondernemerschap een gedegen financiële planning en financiering. Er is werkkapitaal nodig en je doet investeringen. Uit jarenlange ervaring blijkt dat als je minimaal € 15.000 zélf in brengt, wij je kunnen helpen aan de juiste financiering.

Ga jij de uitdaging aan?

Solliciteer dan op de vacature management consultant! Reageer met je CV en wij nemen snel contact met je op voor een nadere kennismaking.

Eerst meer info ontvangen?

Ben je nieuwsgierig naar het partnerschap? Vul hier je e-mailadres in en we sturen je graag nadere gegevens toe.

Solliciteer direct

Als jouw interesse gewekt is, kijk hier dan verder. Na het ontvangen van jouw gegevens nemen we contact met je op. We kunnen dan eventuele vragen bespreken en/of direct een kennismakingsgesprek inplannen.

Overname adviseur