Vacature management consultant

Ambieer je een rol als management consultant voor MKB-ondernemers (DGA’s) op het gebied van bedrijfsstrategie?
Vrijwel alle kantoren van Claassen Moolenbeek & Partners in Nederland zijn op zoek naar uitbreiding van het aantal management consultants.

 

Management consultant betekenis

In de basis is de management consultant simpelweg een bedrijfsadviseur die bedrijven helpt met vraagstukken rondom management en bedrijfsvoering. Onder deze brede definitie vallen tal van uitdagingen. Van ondernemingsplan tot veranderstrategie: de management consultant brengt specifieke expertise in waar de ondernemer écht iets aan heeft. Als synoniem voor ‘management consulting’ worden overigens ook de termen ‘business consulting’ en ‘organisatieadvies’ gebruikt.

 

Wat houdt de vacature management consultant in?

Als management consultant bij CM&P begeleid je ondernemers in het verbeteren van hun organisatie op allerlei verschillende vlakken. Zo is het begeleiden bij het opstellen en implementeren van een ondernemingsplan een kerntaak van een consultant bij CM&P. In periodieke sessies neem je bedrijfskundige onderwerpen van diverse ondernemingen door en geef je passend advies.

Dit alles als zelfstandig ondernemer. Al onze partners zijn namelijk zelfstandig ondernemers. Je werkt zelfstandig, maar niet alleen. In een team van professionals bedien je de klant. Je wordt vaak ingehuurd door besluitvormers binnen een organisatie om te adviseren rondom strategie- en organisatievraagstukken. Zo ben je veel bezig met strategische plannen op allerlei gebieden. Van groeiplannen tot innovatieplannen of kostverlaging.

 

Management consultant groeimarkt

Wereldwijd wordt er steeds meer geïnvesteerd in management consultants, het is een groeimarkt. Dat zien we ook terug bij CM&P: onze management consultants hebben volop werk en dus staan we open voor uitbreiding van ons partnernetwerk. Heb je interesse in een rol als management consultant, lees dan verder of neem direct contact op.

 

Wat maakt management consultants uniek?

De toegevoegde waarde van een management consultant is kennis, vaak aangevuld met bepaalde kwalificaties of certificeringen. De management consultant wordt ingehuurd vanwege zijn of haar specialistische kennis van of ervaring met een branche of vakgebied. Als externe kracht heeft de management consultant een zekere afstand tot het bedrijf. Dat helpt om hoofd- en bijzaken te scheiden en te benoemen waar het écht om gaat. Zeker bij onderwerpen die om wat voor reden ook gevoelig liggen, wordt het onafhankelijk advies van de management consultant op waarde geschat. De management consultant biedt de ondernemer ruggensteun en dat wordt vanzelfsprekend als prettig ervaren.

 

Zelfstandig management consultant

Bij CM&P werk je zoals gezegd nooit in loondienst. Je bent zelfstandig en opereert dus als een ondernemer. Dat is een belangrijk gegeven, want daardoor zijn onze klanten verzekerd van bedrijfsadviseurs met ondernemers-DNA. Onze management consultants doorzien de complexiteit van bedrijfskundige vraagstukken. Ze begrijpen de impact van iedere beslissing en hebben oog voor de relaties tussen afzonderlijke factoren. Kortom: ze hebben een echte ondernemersvisie. Dat zorgt voor herkenning bij onze klanten en dat is een goede basis voor een hechte, lange samenwerking.

 

Ervaar de kracht van collegialiteit

Management consultants werken bij CM&P zelfstandig, maar niet alleen. Kenmerkend voor CM&P is immers het netwerk. Onze partners kennen elkaar en helpen elkaar. Ze delen kennis en ervaringen en zijn altijd beschikbaar voor advies op maat. Vanuit CM&P bieden we de nodige ondersteuning, zodat jij snel succesvol wordt als management consultant.

 

Het salaris van een management consultant

Omdat je zelfstandig ondernemer bent, hebben de verdiensten een directe relatie tot je  eigen prestaties en inzet. Het heeft enig tijd nodig voordat je een vaste klantenkring hebt opgebouwd. Met de hulp van de CM&P-organisatie versnel je dit proces enorm.

Het inkomen is dus vooral afhankelijke van de eigen inzet. Iedereen begrijpt dat als je part-time werkt er ook een part-time salaris wordt verdiend. Het inkomsten niveau varieert daarom vaak tussen de €50.000 tot €120.000. Bij de meest succesvolle partners nog meer.

De voordelen.

Wanneer je een partner bij CM&P bent profiteer je van de instrumenten die de centrale organisatie biedt:

 • Een gedegen opleiding
 • Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Alle kennis en ervaring van meer dan 30 jaar wordt (schriftelijk) overgedragen;
 • Vrijheid; Jouw ondernemerschap staat voorop.
 • Kennisdeling met de professionals van CM&P; Alle partners hebben hun sporen in het bedrijfsleven verdiend.
 • Sneller succes mede door geoptimaliseerde website, aanwezigheid ‘’corporate Social Media’’, (digitaal) netwerk en leveranciersarrangementen;
 • Intensief begeleidingsprogramma na de opstart van jouw adviespraktijk;
 • Een vertrouwde merknaam die helpt om deuren voor je openen;
 • En ga zo maar door…

De functie-eisen

Niet iedere succesvolle manager is per definitie een goede adviseur voor het MKB. Onze partners worden zorgvuldig gekozen. Om onze kwaliteit, maar ook om jouw succes, te waarborgen is een extern assessment onderdeel van de procedure. Zo toetsen wij onze potentiële partners onder andere op vakkennis, lef, energie en enthousiasme, analytisch vermogen, doorzettingskracht en gevoel voor commercie én humor.

Hiernaast stelt CM&P de volgende harde functie-eisen voor de vacature management consultant:

 • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding, bijv. in de richting Bedrijfskunde, Economie of Recht;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in het bedrijfsleven;
 • De vaardigheden om ondernemers te adviseren op management niveau
 • De rust, ruimte en financiële *) mogelijkheden om een eigen management-consultant praktijk op te bouwen onder de vlag van CM&P

*) Financiering van je praktijk als management consultant

Jij weet het als geen ander. Natuurlijk hoort bij goed ondernemerschap een gedegen financiële planning en financiering. Er is werkkapitaal nodig en je doet investeringen. Uit jarenlange ervaring blijkt dat als je minimaal € 15.000 zélf in brengt, wij je kunnen helpen aan de juiste financiering.

Ga jij de uitdaging aan?

Solliciteer dan op de vacature management consultant! Reageer met je CV en wij nemen snel contact met je op voor een nadere kennismaking.

Eerst meer info ontvangen?

Ben je nieuwsgierig naar het partnerschap? Vul hier je e-mailadres in en we sturen je graag nadere gegevens toe.

Solliciteer direct

Als jouw interesse gewekt is, kijk hier dan verder. Na het ontvangen van jouw gegevens nemen we contact met je op. We kunnen dan eventuele vragen bespreken en/of direct een kennismakingsgesprek inplannen.

Overname adviseur