Succesvolle herstructurering aandelenpakket Van Gils Footcare

Deel deze pagina
Geschreven door: Paul van Beek RAB
5 juni 2023Van Gils Footcare is gespecialiseerd in orthopedische schoenen en staat bekend om de productie van op maat gemaakt schoeisel van hoge kwaliteit. Het bedrijf, met vijf verschillende vestigingen in Nederland, is eigendom van twee ondernemers. Eén van de eigenaren heeft besloten, vanwege zijn leeftijd, om geleidelijk zijn financiële betrokkenheid bij het bedrijf te verminderen. Het was een uitdagende kwestie, zowel op emotioneel als functioneel vlak. Na overleg met hun accountant kwamen de ondernemers tot de conclusie dat ze een adviseur met de juiste expertise konden gebruiken. Via hun fiscaal adviseur kwamen ze in contact met Paul van Beek (CM&P Den Bosch).

Gedurende het proces kwamen er veel vragen naar voren die beantwoord moesten worden, zoals “wat is de waarde van het bedrijf?” en “wat is het tijdspad voor de overdracht?”. Om de waarde van het bedrijf te bepalen heeft Paul in samenwerking met collega Louis van Besouw, de bedrijfswaardering uitgevoerd. Dit vormde de basis om met elkaar in gesprek te gaan. Vanuit de afweging van ieders belang zijn intensieve gesprekken met elkaar gevoerd. Het was een complex proces dat succesvol werd begeleid door Paul. Uiteindelijk hebben beide ondernemers naar ieders tevredenheid overeenstemming bereikt over de herstructurering en fasering van hun aandelenpakketten en de opgestelde intentieverklaring ondertekend.

Luuk van Gils, eigenaar van Van Gils Footcare, noemde de samenwerking met Paul prettig. “Paul stelt je op je gemak, is vakbekwaam en is duidelijk.”