Succesvolle bedrijfsoverdracht

Deel deze pagina
Geschreven door: Bert van Orsouw
11 november 2021

Bedrijfsoverdracht transport

Bedrijfsoverdracht Senders Expeditie & Transport

Afgelopen september is de bedrijfsoverdracht van JBS Logistics afgerond.
De huidige medewerkers van Senders Expeditie & Transport, Bwino van der Zon en Stijn van Erp, zijn toegetreden tot houdstermaatschappij JBS Logistics B.V.

Deze is houdstermaatschappij van een aantal ondernemingen waaronder transport, vastgoed, verhuur en organisatie van evenementen.

Bwino en Stijn zijn met name actief binnen Senders Transport & Expeditie, het logistieke deel van de onderneming.

Beiden ondernemers waren al verbonden aan JBS Logistics, maar hebben de ambitie om hun ondernemerschap uit te breiden.

Daartoe hebben zij dit jaar elk een deel van de aandelen overgenomen van medeaandeelhouder Johan Senders, die uiteraard ook nog aan boord blijft.

Er was in de praktijk al sprake van een nauwe samenwerking tussen Bwino, Stijn en Johan, daar zal niet veel aan veranderen. Deze samenwerking is door deze bedrijfsoverdracht nu geëffectueerd in een mede-aandeelhouderschap.

Begeleiding bij de overdracht van een bedrijf

CMENP partner Bert van Orsouw is begin 2021 benaderd om dit proces te begeleiden tot een goed resultaat. Bert heeft dit proces kundig begeleid. Tijdens het traject zijn alle facetten voor een goede gedeeltelijke bedrijfsoverdracht aanbod gekomen. Aspecten zoals de waardering en de financiële overdracht. Voor de fiscale en juridische zaken is nauw samengewerkt met Marc van der Ven van F&L office.

Vervolgens zijn met zowel de overdragende aandeelhouder, als de beide ondernemers in spé, de benodigde stappen gezet.

Dit resulteerde in de overdracht.

Op 29 september 2021 zijn alle handtekeningen gezet. Na deze officiële overdracht van het bedrijf konden de ondernemers, zoals alle dagen, met passie en plezier het transport voor hun klanten organiseren.

Over de auteur

Bert van Orsouw RAB

Bert van Orsouw is al weer jaren actief als bedrijfsadviseur voor ondernemers in het MKB. Hij heeft veel MKB-bedrijven van binnen mogen zien en op vele vlakken (Strategie, Financiering en Bedrijfsovername) begeleid. Kortom een zeer brede ervaring. Ben je op zoek naar een Strategisch sparringpartner op de genoemde vlakken neem dan contact op met hem via 06 – 53 78 29 32 of mail.