< p>

Peter Knuvers - Claassen, Moolenbeek en Partners

Drs. Peter Knuvers RA RE RAB

Peter is na het VWO gaan studeren aan de Katholieke Universiteit Brabant. Hij is afgestudeerd als Bedrijfseconoom en heeft vervolgens zijn certificaten als registeraccountant (RA) en register EDP Auditor (RE) behaald. Vanaf die tijd heeft hij een grote variëteit aan opleidingen binnen de accountancy, financiële sector, gezondheidszorg en woningbouw gedaan. Daarnaast is hij docent geweest aan de Erasmus Universiteit (PD opleidingen Accountancy en EDP Audit) en is hij nu als gastdocent verbonden aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen.

Ervaringen

Is als stagiair gestart bij de coöperatieve Rabobank, een ondernemingsvorm die goed bij Peter past. Via een aantal jaren bij KPMG in Amsterdam koos hij in 1992 toch weer voor de Rabobank in Utrecht. Binnen die organisatie heeft Peter diverse directiefuncties ingevuld waarbij de rode draad was het leiden van grote transities, met name in het zakelijke domein van Rabobank.

Zijn passie voor het MKB is begonnen in zijn KPMG-periode toen hij als ‘jongste medewerker’ de firma Boering (internationale kaashandel) als cliënt mocht adviseren. Ook in de periode bij de Rabobank heeft hij veel MKB-klanten (veelal familiebedrijven) geadviseerd in hun groei en bij herstructureringen.

Naast een vanzelfsprekend gevoel bij de financiële sector heeft Peter een sterke focus op de gezondheidszorg. Via de slechte gezondheid van zijn ouders kwam hij al vroeg met de gezondheidszorg in aanraking en zijn partner en dochter hebben een achtergrond in de (gehandicapten)zorg. Wat Peter hierin zo aantrekt is de enorme passie van verplegend personeel, de dankbaarheid van cliënten en de noodzaak om ook in de toekomst een goede en betaalbare gezondheidszorg te hebben. Hij is deskundig op dit terrein en kan als geen ander organisaties snel doorgronden en in beweging krijgen.

Is vanwege zijn brede achtergrond inzetbaar als adviseur, interim-manager en commissaris.

Persoonlijk

Peter houdt van het goede leven. Een goed diner, mooie wijn liefst in gezelschap van zijn eega en 5 kinderen.

Ik help u graag verder

  Referenties van klanten

  Al enige jaren ben ik bekend met Peter in zijn hoedanigheid van lid van de Raad van Toezicht van ZuidZorg een grote (80 mln plus) Thuiszorgorganisatie. Tevens is Peter voorzitter van de Auditcommissie.

  Ik ken Peter als een betrokken kritisch en vasthoudend Toezichthouder die met een grote en brede kennis van complexe bedrijfsvoering zeker in organisaties met forse problemen met rust en grote brede kennis toezicht houdt. Hij doet dat met een scherp gevoel voor verhoudingen tussen bestuur en toezichthouder. Hij weet de goede vragen te formuleren hetgeen de kwaliteit van de bestuursbesluiten bevordert. Peter is zeer toegankelijk en is een goede sparringpartner voor het bestuur. Is goed ingevoerd en uitstekend op de hoogte van maatschappelijke ontwikkelingen die van betekenis zijn voor de Zorgsector. Hij beschikt over een groot en relevant netwerk. Peter is zeer alert in zijn communicatie en is goed toegankelijk. Al met al een goede toezichthouder zeker voor complexe organisaties in “zwaar weer”.

  – Charles Laurey bestuurder ZuidZorg

  Nieuwe situaties en problematieken maakt Peter zich snel en doeltreffend eigen. Vervolgens gaat hij voortvarend aan de slag waarbij hij goed oog heeft voor de “workload” en “onderstromen”. Aldus bereikt hij snel voortgang en resultaten.

  Peter volgde mij op als CFO. In die relatie hebben wij 15 maanden succesvol samengewerkt. Ik kon mij toen concentreren op de intensieve begeleiding van relaties die in zwaar weer verkeerden waarbij Peter vooral bij problemen met klanten succesvol bijschakelde.

  Ik ben onder de indruk van de voortvarendheid waarmee Peter zaken aanpakt. Doortastend en zakelijk, maar ook oog voor de “oranje” kant van het onderneming en de mensen. Peter heeft een goede strategische visie en heeft een eigen mening die hij open deelt. Daar staat hij dan ook voor. Daarom mogen bedrijven en klanten zich gelukkig prijzen om een persoon als Peter, al dan niet tijdelijk, in hun midden te hebben.

  – Jan van Aarssen