< p>

Organisatieadviseur nodig? Wij helpen u graag!

Organisatieadviseur

Ben je van plan een eigen onderneming op te starten en wil je dit gewoon goed doen? Of ben je een ervaren ondernemer en sta je voor een aantal cruciale keuzes waar je nog te weinig ervaring mee hebt? Zoek dan niet verder, Claassen, Moolenbeek & Partners (CM&P) is je graag van dienst.

Wat is een organisatieadviseur?

Een organisatieadviseur wordt ook wel aangeduid als managementconsultant. Het is een adviseur voor bedrijven en andere organisaties rondom beleidsmatige en organisatorische vraagstukken. Een organisatieadviseur werkt aan het vaststellen, analyseren en oplossen van vraagstukken. Op basis van een probleemstelling volgt er vaak een onderzoek. Met de conclusies daaruit gaat de organisatieadviseur aan de slag met het bedenken van oplossingen.

Wij verlenen deskundig bedrijfsadvies aan beginnende en ervaren ondernemers. Claassen, Moolenbeek en Partners is sinds 1983 actief en beschikt inmiddels over ruim 30 kantoren met om en nabij 70 partners. We helpen bedrijven om succesvol te ondernemen. Met onze specialistische kennis, ruime advieservaring, effectieve werkmethodieken en gerenommeerde naam, kunnen we jou als geen ander een stapje vooruit helpen. Waar helpen wij dan zoals bij? Dat kan bijvoorbeeld bij:

 1. Het bepalen van je bedrijfsstrategie
 2. Het verkrijgen van de juiste bedrijfsfinanciering
 3. De juiste keuzes maken bij een bedrijfsovername

Dé adviseur voor jouw bedrijfsstrategie

Als ondernemer is het lastig om vooruit te blijven kijken. De dagelijkse gang van zaken kost je al enorm veel tijd. Toch is een goede langetermijnstrategie cruciaal. Zorg er dus voor dat je goed na hebt gedacht over de strategie van de organisatie. Dit zorgt ervoor dat niet alleen jij, maar ook je werknemers, de missie en visie op langere termijn op de juiste wijze weten uit te dragen. Zorg er vervolgens voor dat je op basis van de strategie goede doelstellingen maakt. Maar wat is nu een effectieve bedrijfsstrategie voor jouw onderneming? Claassen, Moolenbeek & Partners helpt je graag verder. Dit doen we onder andere door:

 1. De bedrijfsstrategie is onderdeel van een ondernemingsplan. 80% van de organisaties in Nederland heeft geen goed ondernemingsplan.
 2. Ben jij een eenpitter of heb je een aantal man personeel?  Middels onze management begeleiding, stellen we de juiste vragen waardoor jij de juiste keuzes maakt. Wellicht is het wel goed
 3. Als directeur van een middelgrote organisatie, is het vaak nog niet nodig om een fulltime algemeen- of financieel manager aan te nemen. Een interim manager die er enkele dagen of dagdelen per week is, biedt dan uitkomst.

Dé juiste financieringsmix met dé juiste managementconsultant

Je wilt vooruit en daarvoor heb je de juiste financiering nodig. Is een bankfinanciering genoeg voor jou of moet je kijken naar een andere financieringsvorm? Wij helpen je!

 1. Jij hebt een top-idee, maar dat idee kost geld! Hoe kom je toch aan de juiste financiering? Wij helpen je middels startersbegeleiding.
 2. Een financieringsplan geeft duidelijkheid in hoe je een investering gaat financieren. Wij helpen je met het opstellen van dit plan.

Onze organisatieadviseurs laten een bedrijfsovername vlot verlopen

Een overnametraject is niet zomaar iets dat je begint zonder goede voorbereiding. Het begint met een overnameplan. Bij iedere overname komen weer andere dingen kijken. Wij helpen je graag bij de juiste aanpak voor jou. We kunnen je naast een plan ook helpen bij:

 1. De waardebepaling van het bedrijf. Waarde kán een subjectief begrip zijn. De waarde voor de koper is vaak heel anders dan die voor de verkoper. Wij zorgen ervoor dat dit proces vlekkeloos verloopt.
 2. De verkoop van je bedrijf. Een eigen bedrijf beginnen is een onderneming, een bedrijf verkopen is een operatie. Waar dien je allemaal op te letten? Dat kunnen wij u zo vertellen.
 3. Een bedrijf kopen. Daar heeft u vast goed over nagedacht. U kiest namelijk heel bewust voor een bestaand bedrijf kopen in plaats van een nieuw bedrijf starten.  U dient goed te weten wat in het bedrijf speelt, hoe zien de financiën er nu werkelijk uit? Het onderhandelingstraject is zwaar en er staat veel op het spel. Wij helpen u daarbij.

Hebben we hiermee alles afgedekt? Nee, zeker niet. Heeft u andere vragen omtrent organisatieadvies? Benader ons gerust!

Misschien bent u een toekomstig organisatieadviseur bij Claassen, Moolenbeek & Partners? Bekijk dan onze vacature organisatieadviseur.

Hulp nodig?

Hulp van een bedrijfsadviseur nodig? Ga een verhelderend gesprek met ons aan. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Gratis adviesgesprek

Maak gebruik van een gratis advies met een bedrijfsadviseur. Ontdek hoe ook u succesvol(ler) kunt ondernemen….

Overname adviseur

Werken als organisatieadviseur?

Benieuwd of het werk als organisatieadviseur bij jou past? Vul je e-mailadres in en we sturen je graag info op.

Verkoop van B.E.S.D. Benelux BV aan KS-Solutions BV (België)

Bedrijfsovername B.E.S.D. Benelux BV door KS-Solutions BV B.E.S.D. Benelux BV is een handelsorganisatie dat zicht richt op technische componenten in de glasvezel communicatie. Eind 2021 [...]

Interview Richard Boonman: Succesvol kopen of verkopen van een bedrijf

Op 8 februari 2022 heeft Transport Logistiek Nederland een interview met partner Richard Boonman geplaatst, deze kan je hieronder lezen. Een directe link naar het […]