Management Consultant

Je bent ondernemer. Je hebt een heldere visie. Je bent niet bang om besluiten te nemen. Dat is immer je rol. Ja toch?

Je bedrijfsdoelen bereiken, enkel en alleen goede wil is niet genoeg. Een goed onderbuik gevoel helpt wel, maar is niet genoeg.Grote beslissingen kun je namelijk niet zonder gevolgen terugdraaien. Je wilt de juiste keuzes maken!  Goede ondernemers hebben drie dingen gemeen:

   • ze hebben een helder doel voor ogen
   • geven veel energie op dat te bereiken
   • laten zich regelmatig adviseren

Daarin speelt de management consultant een belangrijke rol. De CM&P management consultants helpen daadwerkelijk bij bedrijfseconomische vraagstukken.

Wat is de betekenis van ‘management consultant’?

Een management consultant adviseert bedrijven op het gebied van management en bedrijfsvoering. Denk hierbij aan bedrijfsstrategie en bedrijfsvoering.

Volgens het CBS tellen we In Nederland bijna 120.000 bureau’s die zich bezig houden met management consultancy..Het is een groeiende branche. Dat komt vooral ook door de vraag van ondernemers. Dat is niet voor niets zo. Of het bedrijf nu goed draait of juist een steuntje in de rug nodig heeft. Een professionele blik van de buitenstaander is altijd goud waard!

Helaas maken we maar al te vaak mee dat we laat worden ingeschakeld, de nood is (te) hoog. Gelukkig zijn er ook bedrijven die begrijpen dat juist in de goede tijden, het belangrijk is om iemand over je schouders mee te laten kijken.

Heb ik wel een management consultant nodig?

Als ‘(mede-)beslisser’ in een bedrijf, heb je veel aan je hoofd. Er zijn veel beslissingen die gemaakt moeten worden. Er wordt veel van jou verwacht. Veranderingen zijn aan de orde van de dag, maar vaak vergen ze meer tijd en expertise dan gedacht. Je kunt het je niet veroorloven om grote fouten te maken. Ben je voor deze situaties op zoek naar iemand die met jou meekijkt en je ondersteunt? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Claassen, Moolenbeek & Partners heeft altijd consultants bij jou in de buurt met de juiste expertise. Onze consultants begeleiden en adviseren bedrijven in het MKB, zodat de juiste beslissingen worden gemaakt.

Waar helpt een management consultant mij bij?

Een MKB adviseur kan je helpen bij diverse vraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de volgende onderwerpen:

 • Bedrijfsstrategie. Om de koers voor jouw onderneming voor de lange termijn te bepalen is een heldere en goed onderbouwde bedrijfsstrategie natuurlijk onmisbaar. Met dank aan een duidelijk stappenplan zal jij in een korte tijd de strategie voor jouw bedrijf helder hebben waardoor wordt gebouwd aan een onderneming op een hoger niveau. Een MKB adviseur van Claassen, Moolenbeek en Partners helpt je graag om de doelen te bereiken. Onze ondernemingsplan-methodiek helpt om de juiste strategische keuzes te maken.
 • Bedrijfsfinanciering. Elke bedrijfsfase vraagt om andere financieringen. Welke financieringen zijn nodig om jouw strategische doelen te bereiken? Wanneer een juist financieringsplan wordt gekozen vergroot dit de winstgevendheid van de onderneming aanzienlijk.
 • Bedrijfsovername. Veel ondernemers willen groeien. Dit kan versneld door een ander bedrijf over te nemen. Wanneer je een bedrijf wilt kopen (of verkopen), dan komen hier tal van vragen bij kijken. Een gespecialiseerde MKB adviseur van Claassen, Moolenbeek & Partners zal je ondersteunen bij de belangrijkste transactie van heel je ondernemerscarrière.

Vrijblijvend weten wat de mogelijkheden zijn?

Het is niet altijd gemakkelijk om een externe consultant mee te laten kijken. Toch is dat  een erg verstandige keuze. Je hebt nou eenmaal niet de wijsheid in pacht en daarnaast kunnen enkele frisse ideeën je bedrijf goed doen. Wie weet wat er allemaal nog mogelijk is met jouw bedrijf waar je nu nog nooit aan hebt gedacht. Wil je weten wat een management consultant voor jou kan betekenen? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Wil je zelf nu graag management consultant worden? Bekijk dan onze vacature als management consultant.

Hulp nodig?

Hulp van een management consultant nodig? Ga een verhelderend gesprek met ons aan. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Vrijblijvend adviesgesprek

Maak gebruik van een vrijblijvend adviesgesprek met een MKB adviseur. Ontdek hoe ook jij succesvol(ler) kunt ondernemen….

Management Consultant

Overname adviseur

Werken als management consultant?

Benieuwd of het werk als management consultant bij jou past? Vul je e-mailadres in en we sturen je graag info op.

Podcasts over bedrijfsovername

Richard Boonman heeft in samenwerking met Transport en Logistiek Nederland drie podcastafleveringen geproduceerd die gewijd zijn aan het thema bedrijfsovernames. In deze podcasts deelt Richard [...]