< p>

Kapitaal vinden voor uw bedrijf - Claassen, Moolenbeek en Partners

Kapitaal vinden voor uw bedrijf

Deel deze pagina

21 september 2016Dat er, naast de bancaire weg, veel meer wegen zijn om uw bedrijf te financieren, zal u al wel bekend zijn. Weet u of weten uw collega ondernemers de weg naar al die alternatieven wel te vinden?

EY heeft het laten onderzoeken: de conclusie:

Zelfs middelgrote bedrijven weten de alternatieve bronnen van financiering niet goed te vinden.

Natuurlijk denkt u bij alternatieve financieringsbronnen aan crowdfunding of kredietunies. Dergelijke financieringen voor de ‘onderkant’ van de markt, vaak voor
starters
, zijn wel bekend. Mede dankzij de media-aandacht. Wist u dat Pensioenfondsen zich ook begeven op het gebied van financiering van het MKB? Ook zijn er MKB-obligatiefondsen.

De conclusie van het onderzoek van EY is, dat er zeker sprake is van gebrekkige voorlichting. Banken, accountantskantoren en ook onze CM&P-organisatie hebben de taak om meer voorlichting te geven.

Die handdoek wordt al opgepakt:  De Rabobank houdt bijvoorbeeld de “Dag van het nieuwe Financieren”.  En uiteraard kunt u altijd bij een van onze CM&P-kantoren terecht om uw plannen te bespreken. 🙂

Voordat u zich verdiept in alle financieringsmogelijkheden, ons advies is vooral: deel vooral uw plan. De juiste financiering wordt dan gemakkelijk te vinden door een specialist. Het gaat niet zozeer over HOE u gefinancierd wilt worden, maar WAAROM u de financiering nodig heeft.

U kunt meer lezen over het onderzoek van EY op de site van EY