Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Internationaal transportbedrijf Thomassen Transport neemt Dorrestijn B.V. over

Deel deze pagina
Geschreven door: Richard Boonman MBA
7 december 2022CM&P Partner Richard Boonman, specialist in de begeleiding bij bedrijfsovernames in de sector Transport en Logistiek, heeft verkoper Dorrestijn geadviseerd tijdens het verkoopproces aan Thomassen Transport. Bij deze bedrijfsovername heeft Richard geadviseerd op het gebied van aandelenwaardering, het informatiememorandum en bijgestaan tijdens de overnamebesprekingen. Dit resulterend in een geslaagde overname waardoor 2 partijen die strategisch goed bij elkaar passen als 1 gezamenlijk bedrijf doorgaan.

Lees het gehele bericht hieronder.

Bron: Transport-online.nl

Internationaal Transport-, Op- en Overslagbedrijf Dorrestijn B.V. overgenomen door Thomassen Transport

 

SOEST/LOENEN – [update 19:08 uur] Per 2 december neemt Thomassen Transport uit Loenen Dorrestijn Transport uit Soest over. Beide bedrijven geven op deze wijze invulling aan hun visie op twee sterk groeiende sectoren namelijk die van bio-based bouwmaterialen zoals hout en plaatmaterialen als die van verpakkingsmaterialen.

Aanleiding voor deze vergaande samenwerking ligt in de visie op de markten die beide bedrijven bedienen. De verwachting is dat de vraag naar hout en plaatmaterialen in onder andere de bouw de komende jaren verder zal groeien, net als de concentratiegraad bij de opdrachtgevers. Beide bedrijven werkten de afgelopen jaren al meer en meer samen en daaruit bleek dat de onderlinge bedrijfscultuur goed op elkaar aansloot. Hierdoor heeft het samengaan geen personele consequenties, een belangrijke voorwaarde van Remco Dorrestijn voor het samengaan van beide bedrijven.

 

Thomassen is al actief in het vervoer van bouwmaterialen van hout en plaat als ook kartonnen verpakkingsmaterialen en versterkt met deze overname haar aanwezigheid in de Benelux op deze markten.

De nieuwe directie zal bestaan uit Jurgen Thomassen en Jerry Heezen. Oud-directeur Remco Dorrestijn blijft aan als adviseur met een aantal specifieke taken, maar zal zich ook meer richten op zijn logistieke bedrijf, We-fulfil.

De naam Dorrestijn Transport als ook haar activiteiten zullen ongewijzigd worden voortgezet de komende jaren.

“Door het samengaan ontstaat een moderne combinatie dat een nog beter netwerk biedt voor de logistieke vragen van onze klanten. Daarnaast biedt zij een stabiele toekomst als attractievere werkgever voor onze medewerkers”, aldus Remco Dorrestein in een reactie vrijdagavond.

Dorrestijn Transport en Logistiek is opgericht in 1934 in Hilversum door Jan Dorrestijn. Sinds 2006 is Dorrestijn Transport en Logistiek gevestigd in Soest en richt zich vooral op transport en logistiek. Teruggekeerd tot zijn logistieke wortels werd begin 2008 in Baarn een nieuwe loods in gebruik genomen.

De moderne vestigingen in Baarn en Soest beschikken nu over totaal 10.000 m2 aan ruimte en een volledig geautomatiseerd voorraadbeheersysteem, waarmee het bedrijf klaar is voor de toekomstige ontwikkelingen in logistiek en transport. Bij het bedrijf werken, volgens de eigen website, rond de 50 werknemers.

Thomassen is, volgens de eigen website, al meer dan 75 jaar dé partner op het gebied van logistieke ontzorging. De platte organisatiestructuur van het familiebedrijf draagt bij aan een optimale productiviteit van de medewerkers. Het bedrijf telt ongeveer 180 trailers, 90 trekkers en rond de 120 werknemers.