< p>

Alles wat een Interim manager moet weten | Betekenis, salaris, tips en vacature

Alles wat een Interim manager moet weten | Betekenis, salaris, tips en vacature

Deel deze pagina

15 juni 2021Een goede opleiding, volop relevante werkervaring en een passie voor ondernemerschap: dat zijn onmisbare bouwstenen voor een succesvolle interim manager. Verder is de interim manager bij uitstek flexibel en bij voorkeur daadkrachtig, want een echte interim manager heeft altijd impact.

Interim management betekenis

Het kenmerkende onderscheid voor de interim manager is de tijdelijke duur van zijn of haar inzet. Een interim manager is er niet voor de lange termijn, maar om een afgebakende klus te klaren. Dat zit ook verscholen in de naam: ‘ad interim’ komt uit het Latijn en betekent ‘in de tussentijd’. Die tijdelijke betrokkenheid van de interim manager brengt voordelen met zich mee, bijvoorbeeld dat het makkelijker is om moeilijke beslissingen te nemen. Ook het feit dat de interim manager geen historie heeft met het bedrijf, helpt om zaken met een objectieve blik te bekijken.

Wat doet een interim manager?

Daar is geen pasklaar antwoord op te geven. Hoe de rol van de interim manager wordt ingevuld, is afhankelijk van het bedrijf, het vakgebied en de uitdaging die op tafel ligt. Van reorganisatie tot rapportage, van vastgoed tot ICT, en van advies tot toezicht: interim managers kun je in alle domeinen van het bedrijf tegenkomen. Doorgaans acteren ze in het hoger management, daar waar ze écht het verschil kunnen maken.

Interim worden

Zoek je een interim manager opleiding? Er zijn verschillende opleidingen, trainingen en cursussen op het gebied van interim management, maar interim managers worden vooral gevormd in de praktijk. Ze nemen doorgaans een schat aan ervaring mee, waardoor ze snel zien wat nodig is en precies weten hoe ze hoofd- en bijzaken van elkaar kunnen scheiden. Wil je interim manager worden, zorg er dan voor dat je de juiste opdrachten vindt en de randvoorwaarden goed geregeld zijn. Dat kan bijvoorbeeld door jezelf als partner te verbinden aan Claassen, Moolenbeek & Partners.

Interim management CM&P

CM&P begeleidt mkb-ondernemers met uiteenlopende vraagstukken rondom bedrijfsvoering, bedrijfsoverdracht en financiering. CM&P heeft een landelijk netwerk van zelfstandige partners die als bedrijfsadviseur helpen om strategische beslissingen te nemen en beleid te ontwikkelen. Ook het implementeren van dat beleid kan dan wenselijk zijn en dat is dan ook het moment waarop we een interim manager inschakelen.

Wat doet een interim manager van CM&P?

Onze interim managers werken op tijdelijke basis aan opdrachten die 1 tot 3 werkdagen per week in beslag nemen. Opdrachten worden zorgvuldig gematcht zodat iedere interim manager zich focust op zijn of haar kernkwaliteiten. Vooraf wordt een Plan van Aanpak gemaakt en iedere interim manager wordt ondersteund door een schaduwpartner. Projecten kunnen alle voorkomende bedrijfskundige vraagstukken omvatten, met name op strategisch niveau.

Interim management zzp

Veel interim managers zijn actief als zzp’er. Dat is bij de partners van CM&P niet anders. Je bent en blijft zelfstandig, maar je hebt wel partners om mee te sparren en kennis te delen. CM&P is bovendien een gevestigde naam en ons netwerk genereert voortdurend interessante opdrachten. Daarnaast doen we er alles aan om onze partners zo goed mogelijk te ondersteunen en begeleiden, onder meer door onze interne interim management opleiding.

Interim management vacature

Heb je interesse om als interim manager aan de slag te gaan? Wil je zelfstandig zijn, maar wel profiteren van de steun van een ervaren partner als CM&P? Bekijk dan onze interim manager vacature en schrijf je in als partner van CM&P.