Interim manager bij CM&P

Interim manager header image

 

Een goede opleiding, volop relevante werkervaring en een passie voor ondernemerschap: dat zijn onmisbare bouwstenen voor een succesvolle interim manager. Verder is de interim manager bij uitstek flexibel en bij voorkeur daadkrachtig, want echte interim managers hebben altijd impact.

Interim management betekenis

Het kenmerkende onderscheid voor de interim manager is de tijdelijke duur van zijn of haar inzet. Een interim manager is er niet voor de lange termijn, maar om een afgebakende klus te klaren. Dat zit ook verscholen in de naam: ‘ad interim’ komt uit het Latijn en betekent ‘in de tussentijd’. Die tijdelijke betrokkenheid van interim managers brengt voordelen met zich mee, bijvoorbeeld dat het makkelijker is om moeilijke beslissingen te nemen. Ook het feit dat interim managers geen historie hebben met het bedrijf, helpt om zaken met een objectieve blik te bekijken.

Wat doet een interim manager?

Daar is geen pasklaar antwoord op te geven. Hoe de rol van de interim manager wordt ingevuld, is afhankelijk van het bedrijf, het vakgebied en de uitdaging die op tafel ligt. Van reorganisatie tot rapportage, van vastgoed tot ICT, en van advies tot toezicht: interim managers kun je in alle domeinen van het bedrijf tegenkomen. Doorgaans acteren ze in het hoger management, daar waar ze écht het verschil kunnen maken.

Interim worden

Zoek je een interim manager opleiding? Er zijn verschillende opleidingen, trainingen en cursussen op het gebied van interim management, maar interim managers worden vooral gevormd in de praktijk. Ze nemen doorgaans een schat aan ervaring mee, waardoor ze snel zien wat nodig is en precies weten hoe ze hoofd- en bijzaken van elkaar kunnen scheiden. Wil je interim manager worden, zorg er dan voor dat je de juiste opdrachten vindt en de randvoorwaarden goed geregeld zijn. Dat kan bijvoorbeeld door jezelf als partner te verbinden aan Claassen, Moolenbeek & Partners.

Interim managers bij CM&P

CM&P is géén bemiddelingsbureau voor IM-klussen. Toch worden onze consultants regelmatig gevraagd als interim-manager.

CM&P begeleidt mkb-ondernemers met uiteenlopende vraagstukken rondom bedrijfsvoering, bedrijfsoverdracht en financiering. CM&P heeft een landelijk netwerk van zelfstandige partners die als bedrijfsadviseur helpen om strategische beslissingen te nemen en beleid te ontwikkelen. Voor het implementeren van beleid worden partners ingeschakeld als een projectmanager.

Wat doet een interim manager van CM&P?

Onze interim managers werken op tijdelijke basis aan opdrachten die vaak maximaal 1 tot 3 werkdagen per week in beslag nemen. Vooraf wordt een Plan van Aanpak gemaakt en alle interim managers hebben de mogelijkheid tot een schaduwpartner. Projecten kunnen alle voorkomende bedrijfskundige vraagstukken omvatten, met name op strategisch niveau.

Interim management zzp

Veel interim managers zijn actief als zzp’er. Dat is bij de partners van CM&P niet anders. Je bent en blijft zelfstandig, maar je hebt wel partners om mee te sparren en kennis te delen. CM&P is bovendien een gevestigde naam en ons netwerk genereert voortdurend interessante opdrachten. Daarnaast doen we er alles aan om onze partners zo goed mogelijk te ondersteunen en begeleiden, onder meer door onze interne interim management opleiding.

Vacature interim manager

Heb je interesse om als interim manager aan de slag te gaan? Wil je zelfstandig zijn, maar wel profiteren van de steun van een ervaren partner als CM&P? Bekijk dan onze interim manager vacature en schrijf je in als partner van CM&P.

Vacature Interim Manager

Meer informatie over interim management vacatures bij CM&P?

Klik op de onderstaande knop!