Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Frans 2CV Mehari Club Cassis koopt meerderheidsbelang Nederlands Burton Car Company

Deel deze pagina
Geschreven door: Ed Jansen Venneboer
10 november 2022Ed Jansen Venneboer, partner van Claassen, Moolenbeek & Partners, heeft een enerverend internationaal verkooptraject succesvol afgerond. Het betreft de verkoop van Burton Car Company  aan het Franse 2CV Mehari Club Cassis.

Het bekendste product van Burton is de Burton Sportscar, de klassieke 2-zits ‘zelfbouw’ roadster op het onderstel van de Citroën 2CV. Sinds de introductie in 2001 zijn er meer dan 1.400 exemplaren verkocht. Naast de Burton Sportscar is het bedrijf uit Zutphen sinds 2008 actief als producent van innovatieve kwaliteitsonderdelen voor de Citroën 2CV. Inmiddels zijn er meer dan 4.000 artikelen toegevoegd aan het Burton 2CV Parts- assortiment. Het bedrijf is internationaal actief in meer dan 100 landen.

Oprichters blijven betrokken na bedrijfsovername

De sportwagenproducent uit Zutphen is overgenomen door de Franse marktleider. De oprichters van Burton Car Company, de broers Iwan en Dimitri Göbel, blijven betrokken bij de organisatie, als minderheidsaandeelhouder en bij toekomstige creatieve en technische projecten.

De koper, 2CV Mehari Club Cassis, is gevestigd in het plaatsje Cassis, waar het in 1982 begon met het restaureren en personaliseren van de Citroën Mehari. In 1998 verkocht Citroën zijn originele mallen en gereedschapsstukken aan 2CV Mehari Club Cassis om de Mehari-onderdelen te kunnen blijven produceren en leveren. Hetzelfde gebeurde nogmaals begin 2000, maar dan voor de beroemde 2CV.

2CV Mehari Club Cassis en Burton Car Company: twee sterke en onafhankelijke merken met dezelfde passie voor het automobiele erfgoed van Citroën. De bedrijfsovername markeert een historisch punt in de geschiedenis van de klassieke auto’s, waarbij een unieke alliantie ontstaat met meer dan 100 werknemers. Daarmee wordt het één van de grootste klassieker bedrijven ter wereld.

Complex internationaal proces

Gedurende het gehele verkooptraject heeft Ed Jansen Venneboer Burton begeleid: het opstellen van het informatiememorandum, de waardering van de aandelen, de onderhandelingen met de koper, het due diligence onderzoek alsmede het opstellen van de overnamedocumenten. Een complex proces waarbij menig cultuurverschilletje overbrugd moest worden. Het heeft er wel toe geleid dat een mooie Nederlandse onderneming aan een gerenommeerde internationale speler kon worden verkocht.

Wil je begeleiding bij de verkoop aan een buitenlandse onderneming? Wil je advies over een internationale (ver)koop? Neem dan snel contact op met een van onze partners!

Lees meer over de verkoop in dit artikel van het FD

Over de auteur

Ed Jansen Venneboer

Al partner bij CM&P sinds 1993, is Ed Jansen Venneboer jaren actief geweest in diverse directiefuncties in het bedrijfsleven. Hij heeft zich gespecialiseerd op het gebied van bedrijfsovername, waardering, herstructurering en begeleiding van bedrijven in zwaar weer. Hij is gecertificeerd BOBB-lid (Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht) en lid van de DCFA (Dutch Corporate Finance Association).

Meer weten wat Ed voor jou en je onderneming kan betekenen? Neem gerust contact met hem op voor een vrijblijvend gesprek.

Via mail of 06 – 53 37 84 51