< p>

Doe de Managementscan - Claassen, Moolenbeek en Partners

Doe de Managementscan

Deel deze pagina
Geschreven door: Bertram Vierveijzer
27 september 2018Wat is de managementscan?

De CM&P managementscan geeft inzicht in bedrijfsinformatie. De koers van een onderneming wordt bepaald aan de hand van informatie. Informatie over interne & externe zaken. Van omzet & winst tot concurrenten analyse. Deze managementinformatie is belangrijk voor het besturen van de onderneming. Daarom zijn er vragen waar je antwoord op zoekt zoals:

  • Ik wil groeien met mijn bedrijf maar hoe?
  • Hoe krijg ik meer inzicht in mijn financiële situatie?
  • Is mijn bedrijf klaar voor de toekomst of kan dit beter?
  • Hoe krijg ik meer grip op mijn bedrijf?
  • Wat moet ik doen om mijn concurrent voor te blijven?

 

Niet alleen

Je hoeft niet alles alleen te kunnen. Deze zaken hebben misschien niet jouw interesse, of jouw expertise ligt hier niet. Toch zijn ze wel belangrijk voor de toekomst van de onderneming. Denk hierbij aan wetgeving, subsidies of ontwikkelingen binnen aangrenzende branches. Onze managementinformatie-scan toetst en signaleert de kwaliteit van het managementinformatiesysteem. Het managementinformatiesysteem is een verzameling gegevens die tezamen een instrument vormt om de onderneming te sturen.

De managementinformatie-scan is een vragenlijst met 72 stellingen verdeeld over drie soorten informatie:

a) Operationeel niveau

b) Besturingsniveau

c) Ondernemersniveau

Het invullen duurt 12 minuten en daarna ontvang je op papier een rapport met uitleg.

Waarom de managementscan?

Wij zien dat ondernemers die de managementscan hebben gedaan bewuster worden van de volgende bedrijfsonderdelen:

  • markt
  • producten / productie
  • financiën
  • personeel

Het sturen van een onderneming op feiten en cijfers is belangrijk. We zien dat dit te weinig wordt gedaan. We zien ondernemers vaak reageren op onderbuikgevoel.
In de huidige, steeds sneller veranderende, maatschappij dient men snel op de hoogte te zijn van trends en marktbewegingen. Die kunnen namelijk grote gevolgen hebben.

Toch zijn er ook zaken die jij als ondernemer niet in kaart hebt, en dat is geen schande. Je zult zien dat je na de managementscan weer meer FOCUS zult hebben.

Meer weten?

Wil je weten wat de management scan voor jou kan betekenen? Vul hem in of neem contact op met een van onze partners. Met onze landelijke dekking is er altijd wel een expert in de buurt. Zoek hier een vestiging bij jou in de buurt.

Bertram Vierveijzer

Over de auteur

Bertram Vierveijzer heeft samen met Wim Mandigers de managementscan ontwikkeld om ondernemers meer inzicht te geven in hun onderneming.