De Ergoshop, specialist op het gebied van ergonomie en importeur van Höganäs-bureaustoelen, is overgenomen door investeerder Findyour Equity Partners (Findyourgroup). Na de eerdere overnames van Backshop en Officetopper is met de overname van De Ergoshop verder invulling gegeven aan de ingeslagen buy-and-buildstrategie voor de divisie werkplekken. Hiernaast is Findyourgroup actief op het gebied van klimaat, hospitality en etiketten. Door de overname ontstaat een groep met in totaal 60 werknemers en een verwachte omzet van ruim 20 miljoen euro.

De Ergoshop (www.ergoshop.nl) is opgericht in 1981 en uitgegroeid tot een toonaangevende speler op het gebied van ergonomie. Het is van oudsher een familiebedrijf en onderscheidt zich door het aanbieden van maatwerkoplossingen voor werkplekken. Dit wordt verzorgd door een groep specialisten met een technische en medische achtergrond. De dochter van de oprichter, Carola Builtjes, was vooral op zoek naar een partij die het bedrijf dat haar vader decennia geleden is gestart op een goede manier kan voortzetten.

Ze kwam in contact met Findyourgroup en al snel bleek er een wederzijdse klik te zijn. De doorslag voor de verkoop aan Findyourgroup is dat Builtjes ervan overtuigd is dat de culturen bij elkaar aansluiten en er een mooie synergie is met het eerder overgenomen Backshop. Bovendien wordt hiermee de toekomst van het bedrijf en de medewerkers geborgd. Builtjes werd in deze transactie begeleid door Claassen, Moolenbeek & Partners.

De Ergoshop was vanaf 2002 in Gouda gevestigd, maar verhuisde enkele jaren geleden naar Tilburg. Deze locatie zal op termijn worden gesloten, waarna het personeel vanuit Rotterdam (Backshop) en Breda (Findyourgroup) zal opereren. De overname heeft geen verdere gevolgen voor het personeel. De directe klanten worden in de toekomst bediend vanuit Backshop en de distributie van het merk Höganäs zal verder worden uitgebreid. In de nabije toekomst wordt met behulp van de expertise van Findyourgroup gekeken naar aanpalende ondernemingen waarmee de groep zich op het gebied van werkplekinrichting verder kan versterken en uitbreiden.