Zoeken
Close this search box.
Zoeken
Close this search box.

Casus interim management Arsenal Capital Partners

Deel deze pagina
Geschreven door: Jur van der Laan
21 januari 2020Arsenal Capital Partners (www.arsenalcapital.com) is een gespecialiseerde private equity-onderneming uit New York met een focus op twee sectoren: Specialty Industrials en Healthcare. Sinds de oprichting in 2000 heeft Arsenal ongeveer $ 5,3 miljard opgehaald bij institutionele beleggers. Arsenal heeft meer dan 150 overnames voltooid.

De filosofie van Arsenal is om nauw samen te werken met getalenteerde managementteams, hen toegang te geven tot kapitaal en middelen, en open en constructieve relaties te ontwikkelen. Allemaal met het doel om snelgroeiende, strategisch goed gepositioneerde bedrijven te bouwen die oplossingen met een hoge toegevoegde waarde leveren.

Op 31 oktober 2019 heeft Arsenal de Healthcare Packaging divisie van Clariant AG uit Zwitserland overgenomen. Het bedrijf krijgt de naam Airnov Healthcare Packaging.

Airnov is een wereldleider in producten die worden gebruikt om farmaceutische, nutraceutische en diagnostische producten te verpakken en te beschermen tegen verontreinigng, vocht en zuurstof. Het bedrijf maakt tubes en pakjes, geïntegreerde droogsystemen en speciaal ontworpen plastic flessen met zuurstofafsluitende materialen. Airnov heeft productiefaciliteiten in Frankrijk, de VS, China en India en heeft ongeveer 600 mensen in dienst.

Arsenal heeft Claassen, Moolenbeek & Partners ingeschakeld voor het ondersteunen van het bedrijf in de eerste maanden na de overname. Deze ondersteuning wordt gegeven vanuit het hoofdkantoor van Airnov in Frankrijk (Choisy-le-Roi). De dienstverlening bestaat uit het opzetten van management rapportages aan de nieuwe aandeelhouder, het aansturen en instrueren van de wereldwijde administratieve en controlling afdelingen, het lostrekken van de moeder en zelfstandig maken van de administratie van Airnov, het meehelpen in het vinden van nieuw administratief en financieel personeel, het opstellen van het budget 2020, het opstellen van sales rapportages, het ondersteunen van de implementatie van nieuwe consolidatie- en rapportage systemen en het toezien op het nakomen van de contractuele verplichtingen van zowel koper als verkoper.

De werkzaamheden worden verricht in een internationale omgeving waarbij Engels de voertaal is. Airnov maakt gebruik van SAP en SAP BW als ERP-pakket. Daarnaast wordt voor consolidatie- en rapportage doeleinden Prophix ingericht. Affiniteit met deze pakketten en met IT-processen in het algemeen zijn noodzakelijk om in staat te zijn de gegevens van het bedrijf te benaderen.

Claassen, Moolenbeek & Partners heeft met haar landelijk netwerk van kantoren een groot aantal partners die ervaring hebben met het leiden van ondernemingen op parttime en fulltime basis. Tevens zijn de diverse partners inzetbaar voor tijdelijke vervanging van vakspecialisten op het gebied van financiën, ICT, logistiek, marketing, vastgoed, HR en productieleiding. Het is op basis van deze ervaring dat Arsenal Capital Partners uit New York de keuze voor Claassen, Moolenbeek & Partners heeft gemaakt.

Over de auteur

Drs. Jur van der Laan RC

Jur van der Laan heeft ruime ervaring in de financiële – en IT dienstverlening als ook in de agro business. Hij is betrokken geweest bij verscheidene strategische overnames, IT implementaties en grote investeringsvraagstukken. Jur is goed in staat verbinding te maken met de klant. Hij rapporteert op een heldere en transparante wijze en kan complexe zaken op een begrijpelijke manier uit te leggen.

Neem direct contact op met Jur via mail of bel 06 53 65 12 54