< p>

Bouw- en ontwikkelbedrijf Heilijgers BV overgenomen door Klok Holding - Claassen, Moolenbeek en Partners

Bouw- en ontwikkelbedrijf Heilijgers BV overgenomen door Klok Holding

Deel deze pagina
Geschreven door: Wim Hulstein en Jan-Paul Kiefmann
22 september 2021Namens Claassen, Moolenbeek & Partners hebben de partners Wim Hulstein en Jan-Paul Kiefmann de overname van Heilijgers BV door Klok Holding succesvol begeleid. Heilijgers (100 medewerkers, omzet 2020 € 70M) is op 30 augustus jl. overgenomen door het familiebedrijf Klok Holding (250 medewerkers, omzet 2020 € 243M).

Verkooptraject

Het gehele verkooptraject is van begin tot eind door Wim en Jan-Paul begeleid. Zij hebben zich met alle facetten van het traject beziggehouden:

  • Bedrijfswaardering
  • Marktsearch/longlist/shortlist
  • Procesbegeleiding
  • LOI/SPA.

Voor meer informatie over een bedrijfsovernametraject verwijzen wij u graag naar de volgende pagina op onze site: Bedrijfsovername.

Wat hebben de ondernemers van de begeleiding gevonden?

Rob Jansen & Arjan van Asselt (DGA’s Heilijgers): ‘Wim en Jan-Paul hebben dat proces prima geleid. We zijn zeer tevreden met het resultaat, net als Klok Groep’.

De overname

Het initiatief voor de overname lag bij de aandeelhouders van de verkopende partij: Heilijgers.

Deze deal is tot stand gekomen, doordat er strategisch veel overeenkomsten zijn, we geografisch naadloos op elkaar aansluiten en qua cultuur een erg goede match verwachten’ aldus Ton van de Klok (CEO Klok Holding): ‘Met deze overname versterken we niet alleen onze positie op de Nederlandse markt, we hebben nu ook een betere toegang tot het Westen van Nederland’. Arjan van Asselt (Directeur/aandeelhouder Heilijgers) onderstreept de goede combinatie: ‘Klok is een degelijk familiebedrijf en is voortdurend bezig met innovaties, hun experience center ‘Liv’ is hier een mooi voorbeeld van: een woonbelevingscentrum met daarin 4 huizen op ware grootte in verschillende stijlen. Dit zijn goede uitgangspunten om de positie van Heilijgers nog meer te versterken én te groeien’.

Rob Jansen (Directeur/aandeelhouder Heilijgers) kijkt terug op een hectisch en succesvol traject. ‘Er komt veel kijken bij een overnametraject. Doordat wij een project-bedrijf zijn, dient er zorgvuldig te werk gegaan te worden. Wim en Jan-Paul hebben het overnameproces prima gemanaged.

Voor verdere berichtgeving over de overname verwijzen wij naar de websites van de betrokken partijen. Klik op onderstaande logo’s voor de berichten.

Zelf uw bedrijf verkopen of opties bespreken? Neem dan contact op met Wim, Jan-Paul of één van de andere 60 CM&P partners verdeeld over onze landelijke vestigingen.

Wim Hulstein

Over de auteurs

Mr. Wim Hulstein

In 2014 is Wim Hulstein partner geworden bij CM&P. Zijn focus ligt op internationaal georiënteerde (familie) MKB bedrijven en bedrijfsoverdrachten. Neem gerust contact op met Wim.

Mail of  06 – 20 30 29 94

Drs. Ing. Jan-Paul Kiefmann RAB FJ / BV

Jan-Paul Kiefmann maakt sinds 2019 deel uit van CM&P. Zijn > 20 jarige praktijkervaring als ondernemer maken hem een prettige en kundige sparringpartner voor ondernemers van MKB bedrijven. Jan-Paul focust zich op strategische vraagstukken en bedrijfsoverdrachten.

Je kunt Jan-Paul bereiken via de mail of op 06-51278831