< p>

Zo zit dat - Succes | CM&P Venray

Zo zit dat – Succes!

Deel deze pagina
Geschreven door: Bart Lemmen
18 mei 2017

Succes

Iedereen is in zijn leven op zoek naar succes. De vraag is alleen: wat is succes nu eigenlijk en hoe bereik je het?

Lees hieronder de 3 definities van succes.

 

Definitie 1: Succes is persoonlijk

Wanneer je aan mensen vraagt ‚wat is succes voor jou? Krijg je altijd een ander antwoord dan je verwacht. Dat komt omdat de definitie van succes geheel persoonlijk is en van alles kan betekenen. Onderaan de streep hebben we allemaal een onderbuikgevoel over wat succes wel is en wat het niet is. Je eigen definitie van succes bepaalt of je het bereikt of niet. Hoe hoger je persoonlijke doelen stelt, hoe groter de uitdaging is om het te bereiken.

Definitie 2: Succes is een momentopname

Het is goed om je bewust te zijn dat succes altijd een momentopname is. Martin Luther King jr. zei ooit zei: “Geloof is het gaan staan op de eerste trede, ook al zie je nog niet de hele trap”. Zo is het ook met de ladder naar succes. Het zijn de momenten waarop je door hebt dat je op een trede hoger bent aangekomen. Daarom is het ook zo belangrijk om je successen te vieren. Je kunt succes namelijk alleen ervaren wanneer je er bewust bij stil staat.

Definitie 3: Succes is een resultaat

Succes is een resultaat, geen doel op zich. Het is een resultaat van een lange termijn visie, gevolgd door het bereiken van korte termijn doelen. Stellen van concrete doelen draagt dus zeker bij aan het bepalen van het behalen van succes. Succes is geen doel op zich en ook zeker niet persoonlijk. Successen behaal je juist samen, zo ook binnen je bedrijf. Elke dag neem je een stap om middels het behalen van je doelen je lange termijn visie waar te maken.

In onze management ondersteuning bepalen we samen met ondernemers wat voor hun succes is. Pas als je weet wat succes voor jouw bedrijf betekent, kun je aan de slag om het ook daadwerkelijk te realiseren.

Tip: Wil jij ook meer succes? Bepaal dan eerst wie je wil zijn, wat je wil bereiken en stel doelen om tot succes te komen.

Graag helpen wij u met onze management ondersteuning om meer successen te behalen. Diverse klanten begeleiden wij op reguliere basis met succesvol ondernemen. Hun succes is dan ook ons succes! Hiervan kunnen wij enorm genieten. Geïnteresseerd? Neem dan met ons contact op voor een vrijblijvende afspraak: bart.lemmen@cmenp.nl