Zoeken
Close this search box.
Zoeken
Close this search box.

Bedrijfsfinanciering

Een bedrijf starten, een investering doen of een tekort aan werkkapitaal: er zijn meerdere redenen om te kijken naar bedrijfsfinanciering. Een nieuw bedrijf oprichten vraagt vaak veel van je eigen vermogen en ook goedlopende bedrijven doen investeringen die veel liquide middelen vragen.

Die middelen zijn niet altijd volledig voorhanden. Hoe ga je dat dan financieren? Welke opties zijn er? Bedrijfsfinanciering is er in verschillende soorten, maar welke is voor jouw onderneming passend. Wij hebben de kennis om samen met jou de mogelijkheden te verkennen en tot een passende bedrijfsfinanciering te komen.

Altijd een vestiging bij jou in de buurt

Partner in succesvol ondernemen

Het verkrijgen van bedrijfsfinanciering is niet altijd even makkelijk. Je moet rekening houden met allerlei geschreven en ongeschreven regels. Wij zijn goed thuis in de wereld van financiers. Een goed financieringsplan geeft vertrouwen en is nodig om de financiering te verkrijgen.

Bedrijfsfinanciering de toekomst

Veel mensen dromen van het opzetten van een succesvolle en snel groeiende onderneming. Een dergelijke start kan best ingewikkeld zijn. Start-ups hebben meer nodig dan alleen maar een startkapitaal. Een goede strategie met bijbehorend plan zijn onmisbaar. Tijdens onze begeleiding krijg je hulp op deze gebieden.

Bedrijfsfinanciering zekerheid

Bij een herstructurering pas je de inrichting van je bedrijf aan. Dit kan gebeuren vanwege fiscale redenen, maar ook vanuit jouw groeipotentie of toekomstverwachtingen. Mocht er sprake zijn van een crisissituatie door gebrek aan liquiditeit, is het belangrijk dat er snel en vakkundig wordt gehandeld. Een herstructureringsplan is dan noodzakelijk.

Realiseer je plannen met een passende bedrijfsfinanciering

Je hebt grote plannen met je bedrijf. Maar die plannen vragen een investering. En die liquide middelen heb je niet altijd zelf. Hoe ga je die plannen dan financieren? Hoe krijg ik de financiering voor mijn investeringen rond? Welke opties zijn er en wat past het beste bij jouw situatie?

Het realiseren van een passende bedrijfsfinanciering kan een ingewikkeld proces zijn. Hoe beter dit wordt voorbereid des te meer de kans van slagen op het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.

 

Bedrijfsfinanciering in elke fase

Voor elke fase waarin een onderneming zich bevindt is een financieringsoplossing. Van Start-up tot en met een onderneming die al jaren bestaat. De financieringspartijen kiezen daarmee bewust voor een doelgroep die ze willen financieren. Zo zijn er financiers die graag groeiende bedrijven (flexibel) financieren en financiers die juist bestaande ondernemingen met een bewezen track-record willen financieren. Het financieringslandschap in Nederland is de laatste jaren flink uitgebreid waardoor er voor jou als ondernemer nog meer mogelijkheden zijn in elke fase.

 

Advies over bedrijfsfinanciering

Investerings- en financieringsvraagstukken kunnen ingewikkeld zijn. Welke plannen je ook hebt, met de juiste financiering kun je deze plannen realiseren. Wij hebben als organisatie veel kennis om jouw als ondernemer te helpen bij de financieringsaanvraag. Neem contact op met een CM&P vestiging bij jou in de buurt.

Welke soorten bedrijfsfinanciering zijn er?

Afhankelijk van het doel dat je wilt bereiken zijn er verschillende financieringsvormen. Er zijn verschillende vormen van bedrijfsfinanciering, die allemaal passen bij een ander doel. Lees hieronder verder.

1. Zakelijke lening

Een zakelijke lening helpt je met het doen van een investering. Dit betreft vaak grote aankopen zoals bijvoorbeeld bedrijfswagens, machines en/of de aanschaf van een pand.

 

2. Zakelijk krediet

Een zakelijk krediet is vooral bedoeld als werkkapitaal. Een krediet heeft vaak een looptijd van korter dan één jaar en kan meestal ieder moment worden opgezegd. Het hebben van een krediet kan gebruikt worden ter voorfinanciering van de voorraden en/of debiteuren.

3. Zakelijk leasen

Als bedrijfseigenaar is het niet altijd noodzakelijk om alles te kopen. Producten zoals transport of machines kun je ook leasen. Daarmee houd je kapitaal beschikbaar voor andere investeringen.

 

4. Risicodragend kapitaal

Risicodragend kapitaal wordt ook wel durfkapitaal genoemd: één of meerdere partij(en) investeren in jouw onderneming. Belangrijk hierbij is om goed te weten met wie of welke partij(en) je in zee gaat.

Doe de Quickscan

Al een idee van de gewenste investering en financiering?

Na een 4 – tal vragen een snel inzicht in de financiële mogelijkheden.

Vastgoed

Vastgoed

Vastgoed financieren. Dat lijkt simpel! “Gewoon” een bedrijfshypotheek en klaar ben je. Vaak kan het eenvoudig zijn. Je huisbankier kan je uitstekend helpen. De traditionele banken financieren ook heel veel MKB bedrijven. Er zijn echter verrassende alternatieven.

Crowdfunding

Als je een aansprekend product op de markt brengt heeft crowdfunding voordelen. Het is ook een vorm met valkuilen. Weet met welke partij je in zee gaat.

Off-balance

Off-balance

Het voelt als een bezit…. toch is het van een ander. Het staat vaak niet op je balans en toch is het een belangrijk middel om je doelen te bereiken. Natuurlijk denk je hierbij aan factoring of lease. We vertellen je graag meer over off balance financiering.

Werkkapitaal

Werkkapitaal

Je hebt voorraden die snel de deur uit gaan.
Je hebt debiteuren. Die betalen snel.
Maar jij bent sneller en wilt sneller!

Heb je echt snel, kortstondig geld nodig?
Dan zijn er zeker oplossingen. Wij kennen de financieringspartijen die zich juist richten op het financieren van werkkapitaal.

Bancaire financiering

De banken willen nog steeds een goed plan graag financieren. Afhankelijk van je vraag, de ontwikkelingen in de markt, de situatie in je bedrijf en vooral de onderbouwing van je plannen.

Jouw huisbankier kan vaak meer dan je denkt. Met welke bank je ook zaken doet, wij kennen hun denkwijze en acceptatie beleid.

Bijzonder en langere termijn

Denk je dat jouw situatie uniek en bijzonder is…. Omdat je het geld lang nodig hebt, of omdat het bedrag maar “klein” is, of je plannen zijn veelbelovend maar pril? Je ziet je kansen bij een bijzondere overname? Hoe krijg je dat gefinancierd?

Natuurlijk ben je uniek én bijzonder! Wij hebben contact met alle financieringspartijen.

Wil je graag met een betrokken adviseur sparren over de verschillende financieringsvormen. Neem dan contact met ons op.