< p>

Waarom de Workshop Businessplanning? - Claassen, Moolenbeek en Partners

Waarom de Workshop Businessplanning?

Deel deze pagina

29 januari 2014Je hebt een goed businessidee, maar hoe moet je dit nu handen en voeten geven?  Of je bent al een poos met je bedrijf in de weer en je merkt dat je het moet professionaliseren. Actief met je webshop in America en je wilt het concept vertalen naar de Nederlandse markt…

Een greep uit de diversiteit aan vraagstellingen in de workshop Businessplanning, gegeven door Bart Lemmen van Claassen, Moolenbeek en Partners. Een inspirerende workshop waarbij de deelnemers in drie dagen tijd, verdeeld over twee maanden, stevig aan de slag gaan. Tijdens de eerste bijeenkomst maken we uitgebreid kennis met elkaar, een groep van 8 ondernemers, uit verschillende vakgebieden. Verder worden we bijgepraat over de verschillende onderdelen die een gedegen businessplan bevat. Gestructureerd wordt dit aangeboden. Als huiswerk krijgen we de opdracht ons eigen plan te schrijven. Rianne Onckels (Flexian Group) reageert: “Buiten je ‘tunnelvisie’ treden en je eigen plannen concretiseren is echt een meerwaarde.”

Tijdens de tweede bijeenkomst kunnen we verder aan ons plan werken; er is ruimte voor individueel overleg met Bart Lemmen; ideaal als je even geen uitweg meer ziet of een frisse invalshoek zoekt. Verder is de groep hechter geworden en vinden er interessante gesprekken plaats tussen de deelnemers. Han Jeuken (Trendvijvers): “Het delen van ervaringen met elkaar en de discussies hierover vond ik een nuttige en leerzame ervaring met veel herkenning.”

De laatste dag kunnen we nog met Bart Lemmen sparren en houden we onze bedrijfspresentaties. Voor sommige mensen spannend, voor anderen lijkt het gesneden koek… Hoe het ook zij, we leren allemaal heel veel van de kritische vragen van de medecursisten; we worden uit onze comfortzone gehaald om onze eigen plek te vinden en in te zien waar onze bedrijfstoekomst heen gaat.

Kortom, de workshop Businessplanning van Bart Lemmen is een aanrader voor elke ondernemer die toe is aan een nieuwe stap binnen of buiten zijn bedrijf.

Claassen, Moolenbeek & Partners helpt bedrijven & organisaties om blijvend te ontwikkelen en met meer Plezier & Succes te ondernemen. KEUZES x AANDACHT = SUCCES

Geschreven door deelneemster – Inge Van der Borght – Flyers Internet Communicatie & StoryTelling (28-01-2014)