< p>

Waardebepaling van uw onderneming!

Waardebepaling van uw onderneming. Zin of onzin?

Deel deze pagina
Geschreven door: Waldy van de Walle MSc RAB
1 december 2016

Een waardebepaling van een onderneming is niet alleen van belang bij voorgenomen aankoop of verkoop, maar ook bij het toe- en uittreden van aandeelhouders of firmanten en bij overdracht binnen de familie. Met een goed onderbouwde waardering voorkomt u bij overdracht ook discussies met De Belastingdienst. Daarnaast biedt een objectieve waardering een goed handvat om bij conflictsituaties tot een oplossing te komen.

Discounted Cash Flow

Er zijn verschillende waarderingsmethoden. In de praktijk werken we meer en meer met de Discounted Cash Flow (DCF)-methode. De DCF-methode wordt algemeen gezien als de meest objectieve waarderingsmethode. De methode geniet dan ook steeds vaker de voorkeur van partijen, maar ook van derden zoals bijvoorbeeld De Belastingdienst en rechters. Bij de DCF-methode worden de verwachte kasstromen voor de komende jaren contant gemaakt tegen een bepaald rendement. M.a.w. als ik nu 100 investeer in een onderneming, hoeveel rendement wil ik daar dan gezien het risico per jaar minimaal op maken? Er wordt bij de DCF-methode dus vooral naar de toekomst van een onderneming gekeken.

Geregistreerde business valuators

Geregistreerde business valuators beschikken over meer dan gemiddelde kennis op het gebied van bedrijfsopvolging. Daarnaast beschikken zij over een netwerk van collega-adviseurs. Een geregistreerde business valuator staat garant voor een goed advies. U als ondernemer plukt daar de vruchten van. Als geregistreerd business valuators zijn wij zeer goed bekend met de DCF-methode. Uiteraard ook met de diverse andere waarderingsmethoden.

Wij helpen u graag!

Claassen, Moolenbeek & Partners heeft diverse partners die geregistreerd business valuator zijn. Daarnaast hebben wij met ons kantorennetwerk van 30 kantoren door het gehele land een groot netwerk. Zit u in een situatie waarin waardebepaling van uw onderneming van belang kan zijn? Neemt dan
contact
met ons op. Ook als u bijvoorbeeld een second opinion wilt op een bedrijfswaardering. Wij helpen u graag.