< p>

SEPA: Betalingen Europa worden gestandaardiseerd - Claassen, Moolenbeek en Partners

SEPA: Betalingen Europa worden gestandaardiseerd

Deel deze pagina

30 januari 2013De Single Euro Payments Area (SEPA)

Op 1 februari 2014 komt dat gevoel dat we Europeaan zijn weer een stap dichterbij. Op deze datum worden namelijk de betalingen in en tussen aangesloten landen in Europa gestandaardiseerd.

De toenemende concurrentie op de Europese betaalmarkt kan voor elke onderneming voordelen bieden in de vorm van besparingen op interne en externe kosten. Essentieel voor de totstandkoming van SEPA is het gebruik van een internationaal rekeningnummer, het IBAN (International Bank Account Number).

U maakt vandaag geld over naar een bankrekeningnummer in Italië en morgen staat het op de rekening, zonder extra kosten. Bedrijven kunnen dankzij de Europese overschrijvingen en incasso’s geld ontvangen en overmaken met één enkele rekening. 

Wat voor voordelen levert dit de ondernemer?

– u kunt incasseren van particuliere rekeningen in de aangesloten landen.
– u kunt een zakelijke incasso afsluiten.

Het nieuwe SEPA systeem levert veel voordelen op en maakt het makkelijker om uw producten te verkopen aan particuliere klanten in de aangesloten landen. In plaats van 17 miljoen klanten heeft u dan een potentieel van over de 800 miljoen klanten.

Ons advies

Kijk goed naar de kansen die SEPA u als ondernemer kan brengen en wacht niet tot 1 februari 2014. Meer informatie vindt u op de sites van uw eigen bank en op de website van Betaalvereniging Nederland.