< p>

Vertrouwen in het MKB, vertrouwen in de toekomst, MKB-fonds krijgt injectie van 480 miljoen euro

Vertrouwen in MKB, vertrouwen in de toekomst

Deel deze pagina
Geschreven door: Bart van Dijk
8 maart 2017Het sentiment bij MKB-ondernemers is beduidend positiever, er is veel vertrouwen in de toekomst. Dat merken onze partners bij CM&P bij wijze van spreken iedere dag want wij staan dicht bij de ondernemers. De bereidheid om te investeren is nadrukkelijk voelbaar. Dat positivisme is ook te zien in de markt.

Het FD meldt dat het MKB-fonds (een fonds dat leningen verstrekt aan mkb-bedrijven) een injectie krijgt van bijna een half miljard euro. De geldschieters zijn pensioenfondsen en verzekeraars. Zoals bekend hebben deze financierders al veel geld verstrekt aan consumenten. Hypothecaire leningen worden door hen als veilig gezien. Investeringen in MKB-bedrijven blijkbaar ook.

Overigens zat het fonds niet echt op het geld te wachten. De verdubbeling van het fonds (van €480 mln naar €960 mln) was namelijk niet op korte termijn noodzakelijk. Het fonds heeft inmiddels €195 mln aan kredieten uitstaan, dus zit nog niet aan het plafond. Maar het vertrouwen in het MKB bij zowel beleggers als bij het fonds zelf is zo groot dat men verwacht dat er binnenkort meer geld kan worden verstrekt.

Lees voor achtergronden het artikel in het  FD