< p>

Vacature Secretaresse / Office Manager - Claassen, Moolenbeek en Partners

Secretaresse – Office Manager

(24u-32u m/v) Freelance is bespreekbaar

Wij zoeken een enthousiaste collega die ons gaat helpen om de organisatie op “rolletjes” te laten lopen. Je bent receptionist, secretaresse en office-manager in één.

Het betreft de vervanging van de huidige office-manager die na 6,5 jaar ons bedrijf gaat verlaten.

Op een mooie plek in Eindhoven, nabij het centrum en goed bereikbaar, werk jij actief aan de opdracht die de centrale organisatie inneemt voor ruim 60 zelfstandige bedrijfs­consultants/partners: Dé vertrouwens­persoon die MKB-ondernemers in Nederland helpt succesvoller te ondernemen.

Onze belangrijkste kernwaarde is: Ondernemerschap!

Op dit moment kennen we ongeveer 60 partners en 25 kantoren in Nederland.

In jouw rol focus jij je op de interne (kleine) organisatie in Eindhoven. Je ondersteunt het driekoppige directieteam. Je bent gastvrouw, regelt de afspraken, bijeenkomsten, houdt de agenda bij, correspondentie, centrale inkoop, in- en uitgaande facturen. Voor veel partners en prospects ben je het eerste aanspreekpunt. Klanten zoeken n.l. direct contact met de regionale kantoren.

De omgeving

Een belangrijk kenmerk van de functie is: zelfstandigheid. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Niemand zit je achter de vodden. Je bent zelfstarter en neemt verantwoordelijkheid. Het is een klein team waar jij de spil bent. Er is grote mate van vrijheid van indelen van uren. Thuiswerken is gedeeltelijk mogelijk.

Wat zoeken wij in jou

  • Minimaal MBO-opleiding, facilitair- of managent-assistent- of account­managersniveau of vergelijkbaar;
  • Je bent hands-on, flexibel, communicatief vaardig
  • Je werkt nauwkeurig, organiseren en administratie vind je leuk;
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • Je krijgt energie als een project goed loopt.

Wat wij bieden

Wij bieden jou een goed arbeidsmarktconform salaris. Afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring ligt dat tussen de 1.500 – 1.850 bruto per maand op basis van 28 uur. Veel zelfstandigheid, immers dat hoort bij een organisatie die staat voor ondernemerschap. Het is een functie waar jij vaak ‘stand-alone’ moet reageren. Je rapporteert direct aan de directie. Werkt samen met de communicatiespecialist.

Reageren

Stuur vóór 15-08-2021 jouw motivatie met CV naar bart.vandijk@cmenp.nl.

Natuurlijk mag je bellen – 06-51358904 – naar Bart van Dijk (directie) voor meer informatie, al weet jij heus online wel te vinden wie we zijn…. én wat er van je verwacht mag gaan worden. Bezoek bijv. onze onze LinkedIn Company-page en andere social mediakanalen.