< p>

Geslaagde crowdfunding campagne - Claassen, Moolenbeek en Partners

Geslaagde crowdfunding campagne

Deel deze pagina

11 januari 2016

Begin van dit jaar kwam Sandra van den Ent, eigenaresse van LinkedPerfect BusinessClub, in contact met het Rotterdamse kantoor van Claassen Moolenbeek & Partners. Sandra had een aanvraag ingediend voor een crowdfundingstraject via Crowdfundingplatform Geldvoorelkaar.nl en vroeg of wij haar daarin wilden adviseren en voor haar wilden bemiddelen.

Sandra is sinds maart 2011 als zelfstandig onderneemster werkzaam op het gebied van communicatie, marketing en Social media advies. Naast deze werkzaamheden heeft zij in 2013 in Rotterdam geheel belangeloos een florerende business club opgezet met als voornaamste doel het financieel ondersteunen van de Stichting Ronald Mcdonald Huis Sophia Rotterdam. Ze heeft deze businessclub in binnen twee jaar tijd doen groeien naar een club met rond de 130 leden.

Dit heeft haar gesterkt in het besluit om onder haar eigen bedrijfsnaam een professionele en hoogwaardige businessclub te starten. Voor het opzetten van deze businessclub heeft de onderneemster, met behulp van bevriende relaties, een businessplan opgesteld en dit plan vervolgens ingediend bij Geldvoorelkaar.nl.

Geldvoorelkaar.nl hanteert echter strenge voorwaarden aan de opbouw, inhoud en vormgeving van een businessplan en keurde het ingediende businessplan af.

Om haar doelstelling toch te kunnen behalen, begreep de onderneemster dat zij beter een professioneel intermediair voor haar crowdfundingstraject kon inschakelen. Het Rotterdamse kantoor van Claassen, Moolenbeek & Partners is onderdeel van het grote en brede netwerk van de onderneemster.

Een afspraak tussen beiden was dan ook snel gemaakt.

Na een eerste nadere kennismaking met deze enthousiaste onderneemster heeft CM&P besloten om deze uitdaging aan te gaan en heeft vervolgens het plan, samen met de onderneemster bekeken op haalbaarheid. Na deze check is het plan verder uitgewerkt en aangescherpt. Daarnaast is gedetailleerd aangegeven wat de financieringsbehoefte was en is gezorgd voor een betere onderbouwing van het idee. Daarnaast is duidelijk uitgelegd waarom dit plan een succes zou kunnen worden.

Vervolgens is het plan wederom ingediend bij Geldvoorelkaar.nl, waar het opnieuw beoordeeld is door de analisten. Zij kwamen met een aantal kritische vragen en punten, die door CM&P zijn weerlegd en naar tevredenheid zijn beantwoord.

In de tussentijd was de onderneemster niet stil blijven zitten en was zij de businessclub al opgestart. Inmiddels kon zij aantonen dat zich in een korte tijd al 15-20 leden hadden aangemeld. Ook dit hebben wij gemeld bij Geldvoorelkaar.nl en duidelijk aangegeven dat het een haalbare financiering betrof. Uiteindelijk dient de “crowd” verder te beslissen of zij hierin willen investeren.

Geldvoorelkaar.nl heeft ons advies daarin opgevolgd. In hun eindconclusie hebben zij wel aangegeven dat er voor de komende 2-3 jaar een stukje ondernemingsadvies en begeleiding nodig is door Claassen, Moolenbeek & Partners. Met name het tweede en derde jaar zijn van cruciaal belang voor een onderneming. Wanneer die jaren goed doorgekomen zijn, is het risico van het niet kunnen terugbetalen van de lening drastisch verlaagd.

Wilt u het crowdfundingstraject inzien? Deze link leidt naar de website van Geldvoorelkaar.nl waar u de pitch van LinkedPerfect BusinessClub kunt inzien en lezen.