< p>

Subsidie agrarische sector Limburg bedrijfsmodernisering | CM&P Venray

Subsidie agrarische sector Limburg voor bedrijfsmodernisering

Deel deze pagina
Geschreven door: Bart Lemmen
1 februari 2018

Subsidie agrarische sector Limburg

Limburg kent een grote agrarische sector. Het is een belangrijk onderdeel van de economische motor in onze provincie. Daarom wil de Provincie Limburg deze sector ondersteunen om zo modernisering te versnellen en innovaties te stimuleren.

Ik leg u graag uit hoe deze subsidieregeling in elkaar steekt.

Waarvoor geldt de subsidie precies?

De subsidie mag gebruikt worden voor fysieke investeringen ten behoeve van de modernisering van het bedrijf. De investering(en) moet wel een maatschappelijk en duurzaam karakter hebben. Denk daarbij aan klimaat- of energiemaatregelen, of bijvoorbeeld nieuwe verdienmodellen of welzijn van de dieren.

Boeren en tuinders kunnen, als hun aanvraag wordt goedgekeurd, tot wel een kwart miljoen subsidie krijgen.

Tijdelijk subsidie voor agrarische sector Limburg

Vanaf 5 februari 2018 kunnen boeren en tuinders in Limburg hun aanvraag voor subsidie indienen. Dit kan tot en met 15 maart 2018, waarbij de aanvraag uiterlijk 17:00 uur ingediend moet zijn. Deze subsidie maakt deel uit van het Plattelandsontwikkelingsprogramma 2014-2020 (POP3) Limburg. Dit is het derde Europese subsidieprogramma voor ontwikkeling, verduurzaming en innovatie van het Nederlandse platteland. Meer informatie over POP3 is hier te vinden.

Hoe kan ik meedoen?

Het aanvraagformulier is binnenkort digitaal beschikbaar via het portaal van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Een onafhankelijke adviescommissie zal alle aanvragen beoordelen, waarna de Gedeputeerde Staten van Limburg een beslissing zullen nemen. Het is dus niet vanzelfsprekend dat u de subsidie ook krijgt! Vandaar dat een goede voorbereiding en formulering van de aanvraag de hoogste prioriteit moet hebben.

bronnen: Provincie Limburg, RVO

Bent u een agrarische ondernemer gevestigd in Limburg? En heeft u moderniseringsplannen die onder voorgenoemde voorwaarden vallen? Loop deze kans dan niet mis! Ik help u graag om uw aanvraag voor te bereiden. Neem gerust contact met me op via 0478-769006 of bart.lemmen@cmenp.nl.