< p>

Rust in de tent - Claassen, Moolenbeek en Partners

Rust in de tent

Deel deze pagina

1 september 2016Voor velen zit de vakantie er weer op. Dit is vaak toch zo’n periode met tijd voor bezinning. Mij zelf geeft zo’n vakantie ‘rust’ en de tijd om na te denken over de toekomst. Nieuwe ideeën, andere aanpak en noem zo maar op. In gesprekken met ondernemers / bestuurders hoor ik vaak dat tijd juist de beperkende factor is om nieuwe dingen te verwezenlijken. Maar waar ligt dat dan aan? Ben je dan nog wel bezig met de juiste dingen? Heb je dan wel helder wat je wilt bereiken? Oftewel de vraag hoe krijg ik rust in de tent om meer met de toekomst bezig te zijn dan met de waan van de dag.

Eigen onderzoek

Al meerdere jaren onderzoeken wij als Claassen,Moolenbeek&Partners in de verschillende werkgebieden in Nederland hoeveel ondernemers / organisaties daadwerkelijk een ondernemersplan hebben. Het gemiddelde beeld wat wij uit deze onderzoeken terug krijgen is dat ca. 20% van de ondernemers daadwerkelijk een dergelijk plan op papier heeft. Dus 80% heeft geen plan ofwel hun plannen zitten in hun hoofd? Los van de risico’s is het dan maar de vraag dat ook uw organisatie weet wat u nu van plan bent. Vaak zijn deze plannen gebaseerd op gevoel, maar dit kan verraderlijk zijn.

Wat levert het op?

Meer en meer worden ondernemers zich bewust van het feit dat heldere doelen stellen, bij voorkeur in dialoog met de medewerkers, meer focus aanbrengt. Deze doelen dienen dan vervolgens specifiek, meetbaar, acceptabel en realistisch binnen een bepaalde periode uitvoerbaar te zijn oftewel SMART. Belangrijk is dat deze doelen gedragen worden door de organisatie en niet “op”gedragen zijn. Dit geeft u rust, maar levert u nog veel meer op. De praktijk bewijst dat deze bedrijven met meer succes ondernemen en beter renderen.

 Oftewel: “Winnaars hebben een plan, verliezers excuses”

Op meerdere manieren helpen wij ondernemers om hun doelen helder te krijgen en hierin onderbouwde keuzes te maken. Hierbij beperken we ons niet tot het formuleren van de doelen, maar helpen ook om bewustwording te creëren en de plannen te realiseren met de beschikbare middelen (medewerkers, capaciteit, tijd, geld etc.). Wilt u meer rust in de tent en met meer succes ondernemen? Neem dan met ons contact op voor een vrijblijvende afspraak.