< p>

Rabobank en alternatieve financiering

Rabobank en alternatieve financieringen

Deel deze pagina

26 mei 2016

afbeelding copyright CM&P

De Rabobank gaat een online platform introduceren onder de naam ‘Rabo & Co’. Het doel ondernemers helpen aan een niet-bancaire financiering. Vermogende particulieren worden in contact gebracht met ondernenemers en vice versa. Het lijkt er op alsof de bank met dit initiatief haar eigen concurrent introduceert.

Bancaire financieringen zijn voor het MKB nog altijd de meest geëigende financiering. Alhoewel alternatieve financieringen veel media aandacht krijgen, is het bedrag van ruim 100 miljoen aan financieringen voor het MKB wat via crowdfunding werd opgehaald  nog maar een schijntje van de miljarden die de banken financieren.

Het initiatief van de Rabobank valt zeker te prijzen, maar is ook in het belang van de bank zelf. Door strenger regelgeving en kapitaaleisen kan de bank nu eenmaal minder financieringen verstrekken.

Bij de pilot gaat de bank voor 50% mee financieren. Uiteraard zal men dat deel van de financiering vooral ook leggen onder de kritische blik van de bank en de bijhorende kapitaaleisen. Daar is niets mis mee. Integendeel, ook daarmee worden zowel de ondernemer als de overige financiers geholpen. Een extra check op risico’s en slagingskans van de plannen.

Lees verder het artikel in het FD

Wilt u weten of uw plannen mogelijk financierbaar zijn via dit initiatief of andere (alternatieve) financieringsbronnen? Laat het toetsen door een expert op dit gebied.

Lees hier bijvoorbeeld verder over: