< p>

Quickscan en advies bedrijfsovername Flowers&Friends - Hulst

Quickscan en advies bedrijfsovername Flowers & Friends

Deel deze pagina

14 februari 2016Interview met Marja Kooy, Flowers & Friends

Van Bloembinderij De Statie naar Flowers & Friends

‘In december 2015 kreeg ik te horen dat de huidige bloembinderij De Statie in Hulst ging stoppen. Ik dacht dat het een kooppand was, dus reageerde niet meteen. Het bleek een huurpand te zijn. Toen begon het te kriebelen. Mijn eigen bloemenwinkel én het geven van workshops op een grotere locatie. Van je hobby je werk maken. Een droom! Ik heb inmiddels een heel groot netwerk aan workshoppers opgebouwd en er is een enorme vraag naar een exclusieve bloemenwinkel. Zeker een goede basis om een bloemenwinkel te starten.’

Hoe moest ik starten?

‘Maar hoe moest ik beginnen? Wat moest er allemaal geregeld worden? Hiervoor heb ik Waldy van de Walle in de arm genomen. Waldy heb ik leren kennen via het Business Breakfast Network in Hulst. In 2015 mocht ik binnen dat netwerk mijn voormalige werkgever Flowershop Oudeman vervangen. Elke deelnemer hield een 1 minute pitch. Er zijn me toen meerdere ondernemers bijgebleven. Onder andere Waldy van de Walle van Claassen, Moolenbeek & Partners uit Hulst. Toen zat al in mijn achterhoofd dat ik ooit iets groters voor mezelf zou gaan beginnen. En dat ik Waldy in de toekomst nog wel eens iets zou kunnen vragen.’

Quickscan en advies bedrijfsovername CM&P

‘CM&P voerde eerst een quickscan uit om na te gaan of alles haalbaar zou zijn. Ook heeft Waldy me meer vertrouwen gegeven dat het financieel zeker zou gaan lukken. Waldy stuurt mij. Ik zag enorm op tegen al de rompslomp van papieren, overeenkomsten en contracten. Door deze ondersteuning zie ik door de bomen het bos weer. Vaak mail ik informatie, bijvoorbeeld contracten, naar Waldy en hij bestudeert ze. Hij geeft zijn bevindingen aan mij door. Een heel fijn idee dat er iemand zo met je meedenkt en voor je klaarstaat! Ik zou het liefst alles meteen willen regelen, maar dat werkt niet. Zijn slogan is ‘stapje voor stapje’ en dat werkt prima.’ Een succesvol overname advies dus.

Achtergrond Marja Kooy

‘Sinds 2008 woon ik in Sint-Jansteen. De Plantenhal in Terneuzen en Flowershop Oudeman zijn mijn laatste twee werkgevers. In 2011 heb ik me ingeschreven bij de KVK voor het geven van bloemschikworkshops. In 2012 ben ik de opleiding Florist gaan volgen en in 2014 heb ik de opleiding Meester Florist afgerond. Wellicht kon dit in de toekomst wel eens van pas komen …?’