< p>

Psychologenpraktijk - Claassen, Moolenbeek en Partners

Psychologenpraktijk

Deel deze pagina

23 april 2013De CM&P-partner kwam in contact met een Psycholoog met twee praktijken. Via beider vrouwen was het contact tot stand gekomen en was al duidelijk dat het in financiële zin niet goed ging met de praktijken.

Tijdens één van onze eerste gesprekken gaf hij aan wat hem allemaal was overkomen en het uitzonderlijk daarvan. De bank dreigde het krediet op te zeggen. Zijn medeaandeelhouder was door ziekte al maanden uit de running. De praktijk, geleid door zijn compagnon, bleek administratief een puinhoop en de productiviteit van de medewerkers liet te wensen over. Bij beide praktijken kon met moeite elke maand
de salarispost opgebracht worden. De wachtlijst bedroeg al snel zes tot acht weken. De afgelopen jaren waren met verlies afgesloten en in de ogen van de psycholoog vormde een faillissement een van de weinige oplossingen.

Kortom: voldoende werkaanbod, maar wel grote problemen in de bedrijfsvoering!

Ingezette acties

In de daarop volgende maanden heeft CM&P de volgende acties ingezet: met budgethouders zijn gesprekken gevoerd om budgetten enerzijds uit te breiden en anderzijds de bevoorschotting te verhogen. Gezien de geleverde kwaliteit en wachtlijsten bleek dit uiteindelijk mogelijk (na nachtelijke onderhandelingen). De productiviteit van het personeel werd aan de orde gesteld en de urgentie verhoogd om in het belang van de continuïteit hierin stappen te maken. Uitbetaling van vakantiegeld werd in overleg met het personeel naar achteren geschoven.

Resultaten
Op diverse fronten werden al snel de resultaten van alle maatregelen zichtbaar:
• het lopend jaar werd met winst afgesloten.
• Het jaar daarop zijn de aandelen van de zieke compagnon overgedragen en is hij freelance in dienst gebleven.
• Kredieten zijn afgelost.
• Een van de twee vestigingen is overgedragen naar een andere organisatie.

De betreffende Psycholoog heeft nu weer plezier in zijn werk en is blij met een uitstekend financieel resultaat. Zijn ondernemende instelling is terug en dit gaat hem nooit meer overkomen, mede dankzij de doorlopende managementondersteuning van CM&P