Proost! Op je (financiële) gezondheid

Deel deze pagina

3 april 2014Via de gemeente Tilburg werd CM&P gevraagd om de liquiditeitsproblemen waar het Elfde Gebod, een brasserie/cafe, mee kampte te onderzoeken. Dit is een bijzondere horeca gelegenheid die inmiddels 30 jaar bestaat.

Snel bleek dat, door allerlei omstandigheden, met name de personeelskosten te hoog waren voor de huidige omzet. Het ondernemersechtpaar heeft twee zoons die de ambitie hadden om het bedrijf in de toekomst over te nemen.  Het moment van overname was, ondanks de ruime ervaring bij de zoons in de sector, niet wenselijk. Mede ook vanwege de financiële positie van het bedrijf. Anderzijds: een dijk van een naam, een goede exploitatie en veel enthousiasme en betrokkenheid bij dit familiebedrijf.

Er is gekozen voor een tussenoplossing. Met het oog op een toekomstige overname werd vanuit goede economische gronden ontslagvergunning aangevraagd van vier leidinggevende medewerkers. De twee zoons hebben deze rol overgenomen en brengen nieuw elan in het bedrijf.

Om de liquiditeitsproblemen op te lossen was een financiering nodig. Mede door de lagere personeelskosten, werd de exploitatieprognose veel beter. Waar door de bank maar ook de gemeente voldoende vertrouwen kreeg voor de broodnodige extra financiering.

Inmiddels is het bedrijf uit de problemen. De sfeer is verbeterd en er stroomt nieuwe energie, wat te merken is aan de groeiende omzet. Natuurlijk is dat in de eerste plaats te danken aan de ondernemers. Wij als CM&P konden daar een hand in helpen, met dank aan het vertrouwen van bank en gemeente.

Proost, op uw gezondheid!

Klik op het picotogram om naar de site van Het Elfde Gebod te gaan

elfde gebod