Praktijktip van de maand

Deel deze pagina

18 juni 2013Houd je problemen niet voor jezelf als ondernemer!

Een oud brabants spreekwoord zegt: “Als je je met je ellende geen raad weet, ben je niet waard dat je hem gekregen hebt……” Hiermee wordt weergegeven: Het is onze uitdaging om creatief met de problemen om te gaan.

Iedereen heeft nagedacht over inkomsten en uitgaven. Elke onderneming heeft inmiddels een afslankkuur ondergaan. Tja, dan hebben we alles gedaan. We weten het ook niet meer. En, ja, als we het niet meer weten, dan is het logische gevolg dat we de struisvogel gaan spelen. Verstoppen van problemen, want we zien geen uitweg meer. Toch zijn er nog steeds bedrijven die wel winst maken, die wel floreren, waar de ondernemer wel plezier heeft van het ondernemerschap. Wat is dan het verschil? Dat is in 1 woord samen te vatten en dat woord is energie. De energie om net even iets verder te denken en te gaan, want vaak liggen oplossingen voor de hand. Alleen zien we ze als struisvogel niet meer.

Bij de opstart van het bedrijf waren we enthousiast. We droegen onze boodschap uit. We lieten iedereen weten dat we bestonden. We hebben de omzetmolen aan de gang gekregen en daar verder op geteerd. Heden worden we verteerd door het oplossen van problemen en het bijhouden van papieren. De afdeling verkoop is opgericht en daar is het commerciële welvaren van het bedrijf van afhankelijk. Zij moeten de orders binnen halen. Maar ja, die krijgen ook alleen maar nee op het rekest. Wat is er toch aan de hand? Het is vaak simpel, maar u als insider wordt beïnvloed door de middelpunt vliedende kracht. U zit midden in de organisatie en bent niet altijd in staat om te zien wat een buitenstaander ziet.

Wij kunnen, als buitenstaander,  uw sparringpartner zijn in het vinden van creatieve oplossingen!