Jan-Paul Kiefmann

Jan-Paul Kiefmann heeft na zijn opleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde aan de HTS in Tilburg aansluitend zijn diploma doctoraal bedrijfskunde aan Universiteit Nijenrode behaald.

Tijdens zijn loopbaan volgde hij verschillende algemene en specialistische opleidingen: NIMA B, Betontechnologie en diverse opleidingen en cursussen op het vlak van verkoop, organisatie en automatisering.

Internationaal zakendoen heeft een grote interesse; Jan-Paul woonde bijna 2 jaar in de VS en heeft bovendien meer dan 20 jaar zeer intensief samengewerkt met verschillende Duitse bedrijven. Duits en Engels spreekt hij daarom vloeiend.

Met zijn brede kennis, ervaring en belangstelling kan Jan-Paul het geheel snel overzien en doorgronden. Hij heeft een resultaatgerichte en pragmatische werkwijze om opgaven en uitdagingen voor en mét ondernemers en organisaties aan te pakken. Zijn brede kennis van marketing, personeel, in- en verkoop en automatisering is daarbij van grote waarde.

Ervaringen

Het ondernemerschap is Jan-Paul met de paplepel ingegeven; hij werkte van kinds af aan in het bedrijf van zijn familie.

Na zijn opleidingen deed hij brede ervaring op in diverse bedrijven, waaronder een traineeship bij een Nederlands top 10 aannemingsbedrijf. Vervolgens gaf hij meer dan 20 jaar als DGA leiding aan het familiebedrijf en bouwde dit uit tot een solide organisatie met 4 werkmaatschappijen, een participatiemaatschappij en een vastgoed-BV.

Jan-Paul is bestuurlijk zeer actief. Hij vertegenwoordigde als voorzitter van VNO-NCW Achterhoek (2014-2016) de belangen van ondernemers, onder meer tijdens intensieve samenwerking met partijen in het sociaal-economische domein. Momenteel is hij voorzitter van een ondernemerssociëteit en eerder was hij voorzitter van het bestuur van een basisschool. In zijn voorzittersrol weet hij met flair en humor de juiste aandacht en actie te bewerkstelligen.

In 2019 (leeftijd: 49) verkocht hij doelbewust zijn deel in het familiebedrijf om op een andere wijze invulling te geven aan zijn passie: ondernemen en ondernemingen!

Persoonlijk

‘De definitie van ondernemerssucces hangt af van het perspectief en het tijdsvenster dat je kiest’.

Welk succes en welke ambitie streef je na? Jan-Paul gaat graag met ondernemers aan de slag. Of het nu gaat om groei en uitbreiding, het ontginnen van nieuwe markten of juist het verkoopgereed maken: Jan-Paul luistert, analyseert, spiegelt en levert inzichten en instrumenten aan. Denk hierbij aan een rapport ten behoeve van een financieringsaanvraag, een marktbewerkingsaanpak of een verkoopmemorandum.

Jan-Paul is gehuwd met Gabriëlle (life- en loopbaancoach) en heeft 3 opgroeiende dochters. Zij houden hem bij de les.

Jan-Paul blijft in beweging; hij sport intensief en wil graag nog meer van de wereld ontdekken.

Ik help u graag verder

    Referenties van klanten