Ferdinand Zomerman

Financiën en economie hebben altijd zijn grote belangstelling gehad. Om tot een verdere verdieping te komen, heeft Ferdinand tussen 1991 – 1996 Agrarische Bedrijfskunde (richting Financieel Economisch Management) gestudeerd aan de Christelijke Agrarische Hogeschool in Dronten (nu Aeres Hogeschool Dronten).

Later heeft hij nog een vijftal opleidingen gevolgd:

– Register Adviseur Bedrijfsopvolging Business Modeling & Valutation (RAB BM&V) 2017

– Register Adviseur Bedrijfsopvolging Business Valuation (RAB BV) 2016

– Register Adviseur Bedrijfsopvolging Fiscaal Juridisch (RAB FJ) 2015 – 2016

– Theorie Accountant Administratieconsulent (AA) 2002 – 2005

– Staatspraktijk Diploma Boekhouden (SPD) 1998 – 2001

Ferdinand is sterk analytisch, kijkt vooruit (voor elk probleem is een oplossing) en is financieel goed onderlegd.

Ervaringen

Zijn eerste werkervaring ligt in de accountancy, zowel in de agri-business als in het MKB. In 2013 heeft hij de focus verlegd van terugblikken naar vooruit zien en heeft Ferdinand de accountancy achter zich gelaten. Nu zet hij zich honderd procent in als bedrijfsadviseur voor ondernemers in het MKB. Omdat hij veel bedrijven van binnen heeft mogen zien, is zijn ervaring zeer breed. Voordeel: de succesfactor bij de één probeert hij ook toe te passen op de ander.

Meerwaarde:

= Strategisch sparringpartner

= Management ondersteuner

= Financieel

Persoonlijk

Ferdinand is gehuwd. Hij zet zich actief in voor de (lokale) politiek.

Ik help u graag verder

ing. Ferdinand Zomerman RAB FJ-BV-BM&V

Referenties van klanten

“Wij hebben onlangs een bedrijf overgenomen. Zo’n stap gaat niet over één nacht ijs, dat is een heel proces. Ferdinand heeft het verloop van de aankoop deskundig begeleid. Hij heeft niet alleen de nodige kennis en ervaring om een dergelijk proces te managen, hij is ook enthousiast en energiek, daardoor maakt hij echt het verschil.”  

Richard Panhuijsen, Jachtservice Gooimeer Naarden

“Ferdinand stelt vragen als: Waarom ben je ondernemer? Waarom doe je wat je doet? Waar ligt je focus? Hij heeft me echt geprikkeld en in beweging gezet. Ik heb in korte tijd acties ingezet en keuzes gemaakt die ik niet voor mogelijk had gehouden. We bouwen nu aan een vijfjarenplan. Ik kan nu al beter reflecteren en ben niet alleen maar ‘aan het werk’.”

Remko van der Meulen, Isovast Zeewolde

“Ik kreeg de kans om als huurder het historisch pand de Hanzestad te kopen. Om bij investeerders goed voor de dag te komen, had ik een financieel voorstel nodig. Ferdinand heeft een goed en stevig gefundeerd financieel plan opgesteld. Het plan was zeer overtuigend, want de financiering is onder scherpe condities rond gekomen. Zo heb ik zekerheid gekregen voor de toekomst en kan ik nog meer aandacht geven aan mijn gasten en zorgen dat zij een leuke tijd hebben.”

Paul Spannenburg, De Leuke Hanzestad Kampen