Ferdinand Zomerman

 

Vergroot je slagingskans bij een bedrijfsovername of bedrijfsfinanciering. Als Register Adviseur Bedrijfsopvolging (RAB) helpt Ferdinand Zomerman ondernemers in het MKB.

Durf te vragen! Dat doet Ferdinand zeker wanneer hij in gesprek is met zijn klanten. Hij durft positief kritische vragen te stellen én door te vragen om tot de kern van een zakelijk vraagstuk te komen. De antwoorden maken de weg vrij naar de beste oplossingen. Ferdinands specialties zijn bedrijfsovernames en bedrijfsfinancieringen.

Bedrijfsovername
De overname-wensen van de klant vertaalt hij naar een gedegen plan, zodat een bedrijfsovername tot in de puntjes is voorbereid en op het juiste moment plaats kan vinden. Timing is alles!

Bedrijfsfinanciering
Bij het uitwerken van een financieringsplan kijkt Ferdinand samen met zijn klant nadrukkelijk naar de toekomst. Waar wil ik staan over vijf jaar? Hoeveel geld moet ik dan investeren? Welk werkkapitaal heb ik dan nodig? In het financieringsplan krijgen de ambities van de klant ruim aandacht.

Ervaringen
In de afgelopen 20 jaar heeft Ferdinand als bedrijfsadviseur vele bedrijven van binnen mogen zien. Van maakindustrie tot zakelijke dienstverlening en van agribusiness tot technische groothandel. De opgedane ervaring en hernieuwde kennis zet hij dagelijks in voor zijn klanten.

Ferdinands meerwaarde
– Register Adviseur bedrijfsopvolging/overname
– Aspirant lid branchevereniging BOBB
– Business Valuator, waarderingen van bedrijven
– Strategisch sparringspartner
– Expert bedrijfsfinanciering

Ik help u graag verder

  ing. Ferdinand Zomerman RAB FJ-BV-BM&V

  Referenties van klanten

  “Wij hebben onlangs een bedrijf overgenomen. Zo’n stap gaat niet over één nacht ijs, dat is een heel proces. Ferdinand heeft het verloop van de aankoop deskundig begeleid. Hij heeft niet alleen de nodige kennis en ervaring om een dergelijk proces te managen, hij is ook enthousiast en energiek, daardoor maakt hij echt het verschil.”  

  Richard Panhuijsen, Jachtservice Gooimeer Naarden

  “Ferdinand stelt vragen als: Waarom ben je ondernemer? Waarom doe je wat je doet? Waar ligt je focus? Hij heeft me echt geprikkeld en in beweging gezet. Ik heb in korte tijd acties ingezet en keuzes gemaakt die ik niet voor mogelijk had gehouden. We bouwen nu aan een vijfjarenplan. Ik kan nu al beter reflecteren en ben niet alleen maar ‘aan het werk’.”

  Remko van der Meulen, Isovast Zeewolde

  “Ik ben bedrijfseconomisch goed onderlegd, maar heb een onderneming te runnen. Dan is het fijn wanneer een financieel specialist met kennis van zaken je ontlast. Ferdinand is zo iemand.”

  De eerste gesprekken met de verkoper voert Woltjer alleen. “Toen de onderhandelingsfase met financiële onderbouwing aan bod kwam, heb ik Ferdinand meegenomen. Dat werkte strategisch slagvaardig. Hij is enthousiast, maar ook rustig en discreet. Ik raad hem bij iedere ondernemer met grotere groeiambities aan.”

  Lees hier meer over de ervaring van Pieter Bram Woltjer.

  Pieter Bram Woltjer, Probin Telder Kampen

  “Ik kreeg de kans om als huurder het historisch pand de Hanzestad te kopen. Om bij investeerders goed voor de dag te komen, had ik een financieel voorstel nodig. Ferdinand heeft een goed en stevig gefundeerd financieel plan opgesteld. Het plan was zeer overtuigend, want de financiering is onder scherpe condities rond gekomen. Zo heb ik zekerheid gekregen voor de toekomst en kan ik nog meer aandacht geven aan mijn gasten en zorgen dat zij een leuke tijd hebben.”

  Paul Spannenburg, De Leuke Hanzestad Kampen