Overname Hotelbeds Only door JBA

Deel deze pagina

21 november 2014JBA (Jurgens Bedden Advies) werd benaderd voor een samenwerking door Henk Dresens, eigenaar van Hotelbeds Only. Het doel van de samenwerking was een overname van Hotelbeds Only door JBA. Om het geheel in goede banen te leiden is Claassen, Moolenbeek & Partners ingeschakeld om het proces te leiden.

Jurgen Brand (JBA): ‘Waldy en ik kennen elkaar al van vroeger. Het vertrouwen was er altijd al. Het afgelopen jaar ontmoeten we elkaar wekelijks tijdens het BBN-netwerk. Hierdoor heb ik nóg meer vertrouwen in Waldy gekregen.”

OPDRACHT: RISICO-ANALYSE > intentieverklaring

Voor beide partijen heeft Claassen, Moolenbeek & Partners allereerst de risico’s van de samenwerking geanalyseerd. Om tot een goede samenwerking te komen, zijn er altijd enkele stappen vereist om tot een goed eindresultaat te komen.

1. Wat willen we bereiken? De visie, doelen en ambities inzichtelijk krijgen. En na overeenstemming volgt de volgende stap.

2. Hoe gaan we dat bereiken? Formuleren hoe beide partijen het gemeenschappelijk doel gaan verwezenlijken. Regelen van: werkterrein, werkprocessen, organisatie, personeel, cultuur en financiën.

In diverse gesprekken heeft Claassen, Moolenbeek & Partners samen met Jurgen Brand en Henk Dresens de verschillende visies, doelen en ambities geïnventariseerd. Ook de overdracht in de toekomst werd geanalyseerd. Welke prijs staat hier tegenover? Hoe gaat de overdracht verlopen? Wat zijn de gevolgen voor de klantenportefeuille? Dit heeft uiteindelijk geleid tot concrete afspraken, een intentieverklaring, voor een geleidelijke overdracht.

Jurgen Brand: “Henk Dresens, oud-Auping directeur, ken ik al zeker 20 jaar. We hebben een sterke band. Voor Hotelbedsonly.nl zocht Henk een overname-kandidaat. Ik moest hier niet over nadenken. Direct toegezegd. In het verleden heb ik door mijn enthousiasme weleens mijn neus gestoten. Alles zelf geregeld en er uiteindelijk niet goed uitgekomen. Ik klopte nu graag bij bedrijfsadviseur Waldy van de Walle aan.” 

HET RESULTAAT: goede samenwerking

Er wordt een mooi resultaat geboekt. En de synergie tussen beide bedrijven krijgt steeds meer gestalte. Hotelbeds Only is een onderneming die nu wordt geleid door zowel Henk Dresens als Jurgen Brand. Dit heeft al geleid tot interessante projecten, waaronder Hampshire Hotel Terneuzen & Memlinc Palace Hotel in Knokke-Heist.

Jurgen Brand: “Ik dacht altijd dat een bedrijfsovername veel geld zou kosten. Dat bleek niet zo te zijn. Emotionele waarde, zoals waarborging continuïteit van bestaande klanten, is minstens net zo waardevol. Altijd doorvragen en de juiste informatie krijgen. Dat is de kracht van een bedrijfsadviseur, zoals Waldy van de Walle. Uiteindelijk zeker geld én tijd bespaard.”

Ook Onafhankelijk advies? Neem contact op.

Wilt u ook samenwerken met andere partijen? Of een bedrijf overnemen? Vraag onafhankelijk advies. En neem vrijblijvend
contact
op met Claassen, Moolenbeek & Partners.