< p>

Overheid ondersteunt ondernemers met financiering

Overheid ondersteunt ondernemers met financiering

Deel deze pagina

2 december 2015Financiering regelen voor uw plannen is vaak lastiger dan verwacht. De overheid ondersteunt ondernemers met financiering.

Overheidsfinanciering

Hieronder vindt u een overzicht met regelingen van overheidsfinanciering van onder meer de ministeries van Economische Zaken en Buitenlandse Zaken.

Borgstellingen MKB Kredieten (BMKB)
Borgstelling voor MKB-ondernemers die willen investeren, maar voor een lening de bank te weinig zekerheid kunnen bieden.

SEED Capital
Financiering voor investeringsfondsen die met risicokapitaal investeren in innovatieve ondernemers. Op technologisch en creatief gebied.

Dutch Good Growth Fund (DGGF)
Financiering voor (MKB-)ondernemers die willen investeren in opkomende markten en ontwikkelingslanden. De investering of export moet bijdragen aan de ontwikkeling van het land.

Groeifaciliteit
Garantstelling voor financiers om risicodragende financieringen te verstrekken aan ondernemers.

Garantie Ondernemingsfinanciering (GO)
Garantstelling voor (middel)grote ondernemingen die krediet nodig hebben.

Vroegefasefinanciering (VFF)
Krediet voor startende en innovatieve ondernemers om onderzoek te doen naar de commerciële mogelijkheden van een idee of concept.

Innovatiekrediet
Krediet voor ondernemers die een innovatief technisch of klinisch ontwikkelingsproject willen uitvoeren.

Garantstelling landbouw
Garantstelling voor jonge ondernemers met een landbouwbedrijf die willen investeren om zich te ontwikkelen. En om duurzaam en efficiënt te produceren.

Finance for International Business (FIB)
Met deze regeling helpt de overheid uw plannen in het buitenland waar te maken. Het ministerie van Buitenlandse Zaken investeert mee met één of meerdere andere financiers.

Garantieregeling Scheepsnieuwbouwfinanciering
Garantstelling voor banken en ondernemers in de scheepsbouwsector om financiering van scheepsnieuwbouwprojecten te stimuleren.

Regeling groenprojecten
Fiscaal voordeel voor ondernemers, particulieren, overheden en organisaties die groen sparen of beleggen. Of groene projecten willen financieren.

Meer informatie

Claassen, Moolenbeek & Partners heeft al meer dan 30 jaar ervaring met strategie en financiering.
Neem contact op voor advies
.