< p>

Onze advisering in de praktijk - Claassen, Moolenbeek en Partners

Onze advisering in de praktijk

Deel deze pagina

18 juni 2013

In deze rubriek lichten wij een praktijkvoorbeeld van één van onze producten financieringsplan, ondernemingsplan, aan- en verkoop van bedrijven en managementbegeleiding nader toe.

Een bedrijfsoverdracht kan alleen slagen als er een prima samenspel is tussen de verkopende ondernemer, de accountant, de fiscalist, de jurist en de notaris: de partner van Claassen, Moolenbeek&Partners treedt hierbij vaak op als projectleider/regisseur.

Voor de verkoop van bedrijven hebben wij onderstaande aanpak ontwikkeld, die reeds jaren heeft bewezen uiterst succesvol te zijn.

Bedrijfsdoorlichting
Wij maken een sterkte/zwakte analyse en zullen samen met u uw positie in de markt en de potentie van de markt verwoorden. Uiteraard spelen jaarcijfers en prognoses een belangrijke rol in deze doorlichting.

Voorbereiding van de verkoop
Wij kijken samen met u of uw bedrijf voorbereid is op verkoop. Wat zijn uw wensen? Welke acties zijn nog nodig om uw onderneming optimaal “verkoopklaar” te maken? Wilt u de maximale opbrengst? Hecht u waarde aan behoud van werkgelegenheid? Wilt u nog verbonden blijven? Of wilt u direct na verkoop afscheid nemen? Hoe snel moet de verkoop verlopen? Welke verkoopopbrengst wilt u realiseren?

Waardeanalyse
Wij geven u een  indicatie van de verkoopprijs met haar bandbreedtes. De uiteindelijke opbrengst is afhankelijk van factoren als conjunctuur, de branche, het kunnen vinden van een passende koper in verband met mogelijke synergie-effecten en tijd.

Daadwerkelijk verkopen
Aan de hand van deze punten stellen wij een verkoopmemorandum op. Wij zoeken en benaderen mogelijke kopers, voeren de onderhandelingen en begeleiden de afronding van de transactie tot en met de overnameovereenkomst.