< p>

Ondernemingsrisico

Ondernemen en ondernemersrisico

Deel deze pagina
Geschreven door: Bart van Dijk
8 februari 2017

risico of dromen

Je hoort het vaker: “Ondernemen is ondernemersrisico nemen”. In de ogen van onze organisatie is dat toch niet het allereerste waar je aan denkt bij het begrip ondernemen. Ondernemen is veel meer het realiseren van een droom. Dat het bereiken van die droom niet vanzelfsprekend is, dat er risico’s zijn, dat is nogal wiedes.

Ondernemersdromen of… jezelf voor de gek houden.

Een belangrijk kenmerk van ondernemers is hun optimisme. Natuurlijk! Zonder optimisme wordt een droom nooit werkelijkheid. Op de website van 2MinuteAcademy lazen we een mooi artikel. Hier wordt de vraag gesteld:

Wanneer houden ondernemers zichzelf voor de gek?

klik hier om het artikel te lezen

Deze vraag is niet alleen van belang voor de ondernemer zelf, maar ook voor de financier, de bank en… zijn adviseur. Door onze jarenlange ervaring met MKB-ers en DGA’s weten we dat het stellen van de juiste vragen en het hanteren van de goede methodiek helpt. Altijd met de blik: hoe maken we een droom waar? .

Dat er risico’s zijn bij het ondernemen, dat is algemeen bekend. Maar dat er nog veel meer kansen liggen bij het ondernemen, dat weet de ondernemer als geen ander.