< p>

MKB Financieringspoort Limburg | Claassen, Moolenbeek & Partners

Nieuwe voucherregeling MKB Financieringspoort Limburg

Deel deze pagina
Geschreven door: Bart Lemmen
31 oktober 2018

MKB Financieringspoort Limburg

In het voorjaar van 2016 is het startsein gegeven voor het project “MKB Financieringspoort Limburg”. En dankzij een succesvolle uitvoering heeft provincie Limburg onlangs besloten om een vervolg te geven aan dit project. De nieuwe “voucherregeling MKB Financieringspoort Limburg 2.0”, een project van LIOF gefinancierd door provincie Limburg, biedt Limburgse ondernemers de mogelijkheid om ondersteuning in te schakelen bij het verwezenlijken van hun groeiambities. Al ruim 60 ondernemers hebben hiervan gebruik gemaakt.

Wat is MKB Financieringspoort Limburg ook alweer?

Omdat het al even geleden is dat wij hierover schreven, frissen we graag eerst even je geheugen op. Het project MKB Financieringspoort Limburg opent deuren voor ondernemers met groeiplannen. Zoals uitbreiding van je bedrijf, of een nieuwe dienst of nieuw product dat je in de markt wilt brengen. Maar voor groei is veelal externe financiering nodig. En ook daarbij helpt dit project je.

MKB-ondernemers krijgen dankzij MKB Financieringspoort Limburg hulp om met steun en kennis van specialisten te onderzoeken of ze in aanmerking komen voor een lening, bijdrage uit fondsen of andere financieringsmogelijkheden. Het programma biedt inzicht in financieringsbronnen, zodat je weet waar je uit kunt kiezen en wat het beste bij jouw bedrijf past. Het helpt je jouw financieringsaanvraag beter voor te bereiden, dankzij de hulp van een ervaren bedrijfsadviseur. En ook kun je in aanmerking komen voor de voucherregeling.

De voucherregeling

Het gaat hierbij om een bijdrage, ofwel subsidie, waarmee je een expert kunt inschakelen die jou gaat helpen je plannen aan te scherpen. Zo wordt je kans op gunning van de financiering aanzienlijk vergroot. De subsidie die deze voucherregeling biedt bedraagt 50% (maximaal € 2.500,-) van de kosten voor het inschakelen van een financieel expert. Dit wordt berekend over de kosten exclusief reis- en/of verblijfskosten en exclusief BTW. Op de bijdrage wordt géén voorschot verstrekt en LIOF mag, zonder opgaaf van redenen, een lagere bijdrage toekennen dan de eerder genoemde 50%.

Kom ik in aanmerking voor MKB Financieringspoort Limburg?

Er zijn een aantal voorwaarden waar jij/je bedrijf aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor deelname aan dit project:

  • Jouw bedrijf behoort tot het midden- en kleinbedrijf en telt niet meer dan 250 medewerkers;
  • Je bent met je bedrijf in Limburg gevestigd;
  • Je hebt een geldige inschrijving bij de Kamer van Koophandel;
  • De activiteiten waarvoor je financiering zoekt vallen onder Toerisme & recreatie, Industrie en Stuwende dienstverlening (denk bijvoorbeeld aan de maakindustrie, chemie en materialen, life sciences, agrofood en/of logistiek);
  • Je wilt je dienst/product, technologie of bedrijfs-/productieproces vernieuwen om zo je marktpositie te verbeteren.

Tijdens de looptijd van het project MKB Financieringspoort Limburg wordt er, mits aan alle voorwaarden is voldaan, één voucher per deelnemer verstrekt. Dit wordt getoetst aan de hand van jouw unieke Kamer van Koophandel nummer. Is er een aantoonbare onderlinge eigendomsrelatie tussen jou en een andere aanvrager? Dan komt slechts één van jullie in aanmerking.

Als er een gegronde vrees is dat je (opzettelijk) onjuiste of onvolledige gegevens hebt verstrekt, kan de bijdrage geweigerd worden. Dit is ook het geval als je al eerder van de bijdrage gebruik hebt gemaakt.

Welke financieel specialist mag ik inschakelen?

Om je te helpen met je financieringsaanvraag mag je zelf een financieel specialist aanwijzen, bij voorkeur in overleg met LIOF. Het moet dan wel gaan om een externe adviseur, die niet bij jou (of een aan jou verbonden bedrijf) in dienst is. Het mag ook niet zo zijn dat je met je (beoogde) financieel specialist al verplichtingen bent aangegaan vóór dagtekening van de beslissing op je aanvraag.

Hoe kan ik een aanvraag voor deze regeling indienen?

Alle informatie kun je vinden op de website van LIOF. Het geniet de voorkeur om de aanvraag in te dienen tijdens een intakegesprek met een adviseur van LIOF. Maar ook kun je eventueel je aanvraag direct indienen. Meer informatie hierover, en de aanvraagformulieren, zijn hier te vinden. Wees je wel bewust dat, indien je voor directe indiening kiest, LIOF ook dan eerst een gesprek met je zal aangaan alvorens je aanvraag definitief te beoordelen. Aanvragen kunnen over de periode tot en met 31 december 2019 worden ingediend.

Als financieringsexpert mag ook Claassen, Moolenbeek & Partners Venray je helpen met het indienen van de financieringsaanvraag. En kom je in aanmerking voor de voucherregeling, dan is de investering in onze hulp beperkt. Omdat onze specialisatie niet stopt bij puur financieringen, kunnen wij je ook breed ondersteunen om je financiering gegund te krijgen. Samen bepalen wij de beste strategie en zetten dit om in een sluitend en haalbaar businessplan. Neem gerust eens contact op voor een vrijblijvende kennismaking. Zoek hier een vestiging bij jou in de buurt.

Bart Lemmen, CM&P Venray

Over de auteur:

Bart Lemmen is zeer ervaren in het samenbrengen van mensen binnen een onderneming. Heb je interesse in wat hij voor jou kan betekenen en wil je een vrijblijvend gesprek? Neem dan contact met hem op via www.cmenp.nl/partner/Bart-Lemmen.