Mobiliteitsvouchers

Deel deze pagina

26 april 2013Bent u een werkgever en heeft u 25 tot maximaal 250 medewerkers? Dan kunt u gratis laten onderzoeken hoe uw medewerkers slimmer kunnen reizen en werken. U kunt hiervoor een kleine mobiliteitsvoucher aanvragen. Met deze voucher betaalt u een adviseur die een mobiliteitsscan maakt. Een aanvraag voor een voucher moet uiterlijk 15 oktober 2013 bij Agentschap NL ontvangen zijn.

Een mobiliteitsvoucher is een soort tegoedbon waarmee u een mobiliteitsadviseur kunt betalen. U kunt voor twee verschillende soorten advies een voucher aanvragen. Er zijn dus twee verschillende vouchers. De eerste is de kleine voucher ter waarde van € 1.500. Met de kleine voucher kunt u een adviseur vragen voor u uit te zoeken hoe de mobiliteit in uw onderneming kan verbeteren. U krijgt een gratis mobiliteitsscan op maat ter waarde van € 1.500. U betaalt de adviseur voor de scan met de kleine voucher.

De scan geeft u antwoord op de vragen:

  • welke voordelen zijn er te behalen?
  • Welke maatregelen zijn hier voor nodig?

De tweede is de grote voucher. Hiermee betaalt u een mobiliteitsadviseur die u adviseert bij het invoeren van de geadviseerde verbeteringen uit de mobiliteitsscan. Met grote vouchers afgegeven na 1 december 2011 is het ook mogelijk subsidie te krijgen voor de kosten die nodig zijn bij de invoering van de geadviseerde mobiliteitsverbeter-maatregelen uit de mobiliteitsscan. Deze voucher bedraagt tweederde van de subsidiabele kosten met een maximum van € 4.500. U kunt de vouchers aanvragen bij NL Milieu en Leefomgeving.

Bron: Agentschap NL